Свързани новини

08.01.2018 11:27

Още един показен разстрел в София

Видян 2090 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Още един показен разстрел в София. Бизнесменът Петър Христов беше прострелян в джипа си в столичния квартал Манастирски ливади и по-късно почина в болница, съобщи бТВ. Той е собственик на една от големите компании за производство на млечни продукти Лактима. Твърди се също, че е бил личен приятел с Цветан Цветанов и бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Според публикации Христов е бил член и на групировката СИК.

Стрелбата е станала на ул. Ралевица пет минути след 10 ч.  В 10,14 ч. е имало на място линейка, минути след това започва огледът, казаха за bTV от СДВР. Шофьорът на Христов е бил свидетел на инцидента.

49-годишният мъж е бил прострелян с четири куршума в главата и гърдите. Стреляно е от съседния строеж. Раненият е откаран в болница от шофьора си, а след половин час в реанимация Христов е починал.



По-късно днес стана ясно, че МВР не разполага с данни към застреляния да са отправяни заплахи.  Основните версии, които издигаме към този момент, са свързани с неговия бизнес, каза директорът на ГД Национална полиция Христо Терзийски. Разследващите обаче не изключват и версии, свързани с личния живот на бизнесмена. Към момента от МВР не знаят с какво оръжие е стреляно.  Проверява се и версията, че убитият е съдействал на полицията и прокуратурата за разкриването на тежко криминално престъпление.

 Името на Петър Христов бе свързано с делото срещу бившия началник на звено "Борба с организираната престъпност" във Велико Търново Орлин Тодоров през 2012 г. От обвинителния акт срещу Тодоров стана ясно, че той системно е предоставял класифицирана информация от СРС-та на бизнесмена Христов по знакови случаи, като „бебето във фризера”, „Килърите” и „Фалшификаторите”.


 Христов през 2013 г. е бил издигнат за кандидат-депутат от ГЕРБ, но се е отказал. През март 2013 г. общинските организации на ГЕРБ във Велико Търново, Свищов и Златарица са издигнали Христов за кандидат за народен представител, съобщи Дир.бг.
 
 Бизнесменът обаче си направил отвод, след което изпратил и писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ. В него заявил: „Налага се да ви уверя, че ще бъда стократно по-полезен, като продължа да работя за реалната икономика на страната ни“.


 През декември 43-годишният шеф в НАП Ивайло Стаменов бе настанен във ВМА с опасност за живота, след като бе прострелян в джипа си БМВ Х5 в София. Тогава министърът на финансите на Владислав Горанов заяви, че стрелбата е "изстрел срещу държавата, който няма да остане без твърдия й отговор". 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне