Свързани новини

09.01.2018 09:41

Арестуван кандидат-депутат на ГЕРБ е убитият СИК-бизнесмен

Видян 4233 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арестуван кандидат-депутат на ГЕРБ е убитият СИК-бизнесмен Петър Христов. Той е бил в търновската листа на Цветанов за изборите през 2013 г. Христов обаче си направил отвод, след което изпратил и писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ. В него заявил: „Налага се да ви уверя, че ще бъда стократно по-полезен, като продължа да работя за реалната икономика на страната ни“.


Връзки с бившата силова групировка СИК, сериозен бизнес с имоти в София и Велико Търново и компания за мляко и млечни продукти Лактима са основните бизнеси на убития Христов вчера сутринта в кв. Манастирски ливади.


Възпитаникът на търновското военно училище напуска армията през 1991 г. Според публикации в медиите в разцвета на групировките е представител на силовата структура СИК за Търново и региона.


Притежава собствена охранителна фирма-“Дито“ и в средата на 90-те години на миналия век застава „на входа и изхода“ на държавната тогава фирма „Захарни заводи“-Горна Оряховица“. Така фирмата бе източвана години наред, като неговата фирма доставяше суровини на високи цени и продажба на продукцията на ниски, пише Breaking news.


Петър Христов бе арестуван показна на Софийските централни гробища по време на погребението на тримата убити полицаи в столичния кв. Люлин на 3 май 1996 г.


Снимката на бизнесмена с турски костюм и белезници бе във всички медии. По-късно Христов бе освободен, а причините за ареста останаха неясни.


Публикации в медиите твърдят, че е купил бившето предприятие „Сердика“-Велико Търново с парите на убития на остров Аруба сикаджия Поли Пантев. Сега това е голямата млекопреработвателна компания „Лактима“.


След ареста Христов изчезна от Велико Търново и влезе отново в обсега на медиите след жестоката катастрофа предизвикана от спортиста Максим Ставийски край Ропотамо.


Оказа се, че бащата на пострадалата Мануела Горсова е негов служител и Христов дълги години се грижеше за нея, даже стана известен като „благодателят на Мануела“.


Името на бизнсмена нашумя след ареста на шефа на търновския БОП Орлин Тодоров. Тодоров бе обвинен и съден за нерегламентирано изнасяне на класифицирана информация.


Накрая получи 1 г условно и 2000 лв глоба.


На делото като свидетел бе разпитван и Петър Христов. Публична тайна в старата столица бе, че той лично е ходатайствал за назначаването на Орлин Тодоров за шеф на търновския БОП. Твърдеше, че Тодоров е бил ведомствена охрана в „Захарни заводи“, откъдето е връзката им.


При разследването стана ясно, че антимафиотът е имал личен телефон, подарък от Христов, на който е бил записан само неговият номер. При обаждане от бизнесмена спецполицаят отговарял с: Да шефе!


Другият сериозен бизнес на убития Христов е със строителство. Той има няколко комплекса в София и един във Велико Търново. Петър Христов е в съвета на настоятелите на Великотърновският университет „Св.св. Кирил и Методий“.


Спонсорирал е кампании на партия ГЕРБ в района. На откриването на комплекса му във Велико Търново през 2009 г дойде лично министърът на регионалното развитие тогава Росен Плевнелиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион