Свързани новини

15.01.2018 15:01

Германия не вярва на екоминистъра ни

Видян 2133 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Статия, остро критикуваща българския екоминистър Нено Димов, пубикувана от влиятелния Тагесцайтунг и препредадена от правителствената медия Дойче веле, хвърля сянка върху цялото ни европредседателство. В нея той е ударен със сарказъм: „до неотдавна твърдеше, че научните констатации за климатичните промени били измама. И сега този човек ще председателства Съвета на екоминистрите”.


"Глобалното затопляне е бизнес със страха", „Нивото на океаните няма да се повиши заради топенето на ледниците", „Температурите днес са толкова високи, колкото и преди сто години" - тези изявления не са част от фалшивите новини на американския президент Доналд Тръмп. Това са цитати на един човек, който в момента оглавява политиката на ЕС по опазване на околната среда и климата: Нено Димов, министър на околната среда и водите, който в рамките на българското европредседателство през следващите шест месеца ще ръководи Съвета на екоминистрите в ЕС", пише авторът на статията Бернхард Пьотер и добавя: "Според Димов, екологията е излишна, а научните констатации за климатичните промени са измама". По-нататък авторът уточнява, че от 1-ви януари България за пръв път пое председателството на ЕС: „Така начело на екологичната и климатична политика, засягаща 500 милиона европейци, за пръв път застава политик, който открито се обявява против научния консенсус за промяната в климата и против климатичната политика на ЕС.  В момента Димов не вдига много шум по темата, но и не се отказва от предишните си изявления", пише Тагесцайтунг и препредава Дойче Веле.  Добавена е мъдростта му, че „дейността на Климатичния съвет на ООН почива повече върху манипулация, отколкото върху сериозна загриженост”. Според автора на статията, Димов твърди, че европейската климатична цел за снижаване на вредните емисии с поне 40 процента до 2030 година щяла да донесе само минимални резултати, но щяла да струва 500 милиарда евро, което било гигантско държавно преразпределяне на пари. „Самият Димов ще се яви пред евродепутатите на 24 януари. Това ще бъде „гореща среща", обещава енергийният експерт от Зелените Клод Тюрм. „Ще го питаме за отношението му към науката и за това как смята да изпълнява ролята си на председател на Съвета на министрите", казва Тюрм пред Тагесцайтунг.


Авторът на статията добавя, че самият Димов отговорил уклончиво на въпрос на вестника за отношението му към науката за климата. Неговите приоритети били чистият въздух (истински проблем за София, както уточнява авторът) и новите гранични стойности за въглеродния двуокис, който отделят автомобилите. "За климатичните промени Димов пише: „В Европа има политически консенсус по въпроса за затоплянето на Земята и по планираните мерки. България е част от този консенсус". Освен това той смятал да се концентрира върху „по-добрата регулация" и „по-ефективното прилагане на екологичното законодателство" с цел постигането на една „устойчива околна среда" - все понятия, които самият Димов доскоро сатанизираше", пише авторът Бернхард Пьотер и добавя: "Една от лекциите на Димов беше озаглавена: „Устойчивото развитие е новият социализъм".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне