Свързани новини

18.01.2018 15:40

Не вярвам на гаранциите на Борисов за екологията и корупцията, отсече лидерът на Зелените в ЕП

Видян 2721 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Надявах се на дебати, но повечето говорители се потупваха по рамото. Европредседателството е много важен момент, в който една страна се осветява в Брюксел и в целия ЕС. И е също време, когато всички се вглеждат с по-голямо внимание в нея, а България има доста проблеми, но които трябва да се обърне внимание и това са проблеми, които Европейската комисия не може да игнорира”, заявява в интервю за базирания в Брюксел сайт bulgarianpresidency.eu съпредседателката на групата на Зелените в Европарламента Ска Келер. Тя беше единствената, която направи критично изказване и постави актуалните проблеми на страната по време на откриването на европредседателството ни в ЕП в Страсбург.


Освен на екологията, както в изказването си пред останалите групи и българските гости, начело с премиера, тя засяга и другата основна тема в нашето общество – корупцията.


 „Ами нали това е основното препятствие пред България, за да стане част от Шенгенското пространство. Корупцията не е задължителен критерий за влизането ви в него, но корупцията е много голям, много важен проблем. Ако погледнете корупционния индекс, България все още е последна от членките на ЕС. И новоприетият закон не подобри нещата. Това са обстоятелства, които ние наблюдаваме много внимателно”, категорична е Келер.


Запитана дали е доволна от отговора на Борисов на нейните въпроси и гаранцията, която й даде, че е зелен човек и за 2-3 години ще се справи с корупцията, шефката на фракция в ЕП отвръща: „Не ме задоволяват неговите гаранции”. Тя задълбава във въпроса с корупцията:


Какво значи да се справи с корупцията? И да направите най-хубавия закон (а според нея новоприетият у нас е „контрапродуктивен”), нали трябва и да го приложите, а не примерно да го използвате срещу опозицията. Така че не съм доволна от „гаранциите” на министър- председателя”.


На въпроса за свободата на медиите у нас, Келер коментира: „Би било ужасно един премиер да получава единствено аплодисменти. Част от демокрацията е опозицията, част от нея е контролът, критиката, задаването на въпроси отново и отново. Не можем да живеем без това!”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и