Свързани новини

29.01.2018 12:27

Проверяват притежателите на луксозни имоти и автомобили

Видян 1664 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  От прокуратурата са възложили на изпълнителния директор на НАП  да бъдат извършени данъчни проверки на територията на цялата страна. Вниманието ще бъде насочено към придобити имоти на стойност над 500 хил. лв. за периода на 2015 г. и 2016 г. Данъчните ще трябва да анализират получените доходи, за да установят наличието на средства за придобиването на тези имоти.

Във въоросният период общо 245 лица са придобили недвижими имоти на стойност над 500 000 лева, а 120 са лицата придобили имоти на стойност над 800 000 лева. На територията на страната ни се управляват 50 автомобила „Maybach“, 193 автомобила „Bentley“, 31 автомобила „Lamborghini“, 68 автомобила „Rolls-Royce“ и 93 автомобила „Ferrari“. Това сочат обобщените данни от постъпилите справки до главния прокурор Сотир Цацаров от НАП и МВР.
Предоставената информация е преценена като повод за извършване на проверка, предвид наличие на данни за извършени данъчни престъпления /чл. 255 и сл. от НК/ и пране на пари /чл. 253 от НК/, поради което главният прокурор разпореди на прокуратурите предприемане на действия на територията на цялата страна.
От прокуратурата съобщават, че след приключване на проверките ще бъде предоставена допълнителна информация за последващите действия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей