Свързани новини

29.01.2018 17:01

Заговор във ФБР срещу Тръмп разкрит от Фокс

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Консервативният американски канал Фокс направи сензацията на годината като доказа заговор срещу президента Тръмп, започнал още преди официалния старт на неговата президентска кампания в конкуренция с Хилари Клинтън. Двама агенти на ФБР – Лиза Пейдж и Питър Стрзок, любовници и симпатизанти на русата амбиция и бивша първа дама, измислят „руското досие” на сегашния обитател на Белия дом като План Б, за да бъде срутен авторитетът му. Разследва се съпричастността на заместник-директора Ендрю Макейб. В преписка с него агентите наричат Тръмп „идиот” и говорят за прекратяване на разследването срещу Хилари. Успоредно с това те се намесват във финалния вариант на доклада на ФБР срещу г-жа Клинтън за престъпна небрежност по времето, когато е била държавен секретар и десетки хиляди строго поверителни документи са изчезнали от администрацията. Терминът е заменен, за да няма наказателно производство срещу нея. Само административно. Присъствието на двамата в диренето за евентуални връзки на Тръмп с Русия на спецсъветник Робърт Мюлер поражда съмнения доколко безпристрастно и с правдиви заключения ли ще завърши то.


За да прикрият следите си след спечелването на изборите от Тръмп, между 14 декември 2016 г. и 17 май 2017 г. те изтриват над 50 000 документа, преди всички разменени между тях, вероятно и към шефа им Коми, впоследствие явно справедливо уволнен от Тръмп, а и към членове на кабинета на Обама. Според Министерството на правосъдието, сега част от документите са възстановени, но не се казва каква част и с каква важност.


Случаят беше подет от сенатор Рон Джонсън, който не е единственият, определил го като „по-сериозен от Уотъргейт”. И получи собствено название - беше наречен Текст гейт. По него говори и конгресмен Джон Радклиф. Двамата са на мнение, че двойката агенти е малка част от цяло тайно общество, при това не само във ФБР, но и в Министерството на правосъдието, работило срещу Тръмп и по време на кампанията, и на изборите, и след тях. Интересно е, че освен Фокс и отчасти СиБиЕс, останалите големи медии в Щатите, които са антиТръмп настроени, мълчат по темата, която е неприятна за Хилари Клинтън и демократите и показва далеч не демократичните им методи на управление.


Напомняме, че скандалът неслучайно идва точно преди парламентарните избори в САЩ тази година, които са изключително важни, за да се разкъса или да се заплете още повече възелът около ръцете на президента, чиято власт е силна, но е подконтролна на депутатската. Мнозинство за републиканците би означавало повече поле за изява на Тръмп и по-малко спънки, докато победа за демократите ще направи желанието за катурване на милиардера още по-силно и ще отвори нови възможности за импийчмънт.


На този фон никой не обръща внимание на чудесните икономически новини за висок ръст, невероятна инвеститорска активност, най-ниската в цялата история на САЩ безработица сред малцинствата и т.н., постигнати за 1 година управление на републиканската администрация. Изненадващо милардерът и един от повелителите на хазартния бизнес Стив Уин напусна поста на главен финансист на президентската партия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а