Свързани новини

31.01.2018 09:43

Треньор на кучета: Заблуда е, че обичат деца

Видян 1506 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гладът не е единственият определящ фактор. Най-вероятно това куче не е пускано от синджира, а когато едно животно е държано само на определено място, то започва да охранява територията си. Заблуда е, че кучетата обичат деца, не ги нападат - напротив, кучето е хищник и в природата му е да нападне най-лесната плячка.


Това обясни Николай Василев, инструктор и треньор на кучета, за трагедията с малкия Тошко, разкъсан до смърт от питбула на свои роднини в с. Мокрище, съобщи 24 часа.


Ако кучето го бе направило от глад, колкото и гадно да звучи, то щеше още веднага обезумяло да започне да се храни с плячката си, обясни още специалистът.


От всички кадри личи, че става дума за едно много стресирано животно, сигурно бито, каза и Явор Гечев от "4 лапи". На село общо-взето така се гледат кучетата - на къс синджир, с много бой и от време на време по един комат хляб, обобщи той. И детето си ако гледате така, и то ще стане убиец вероятно, каза Гечев.


Питбулите са порода не толкова агресивна, а много борбена - докато мърдат, се защитават и нападат. При повечето други породи ако креснеш или ритнеш кучето, ще има реакция, докато питбулите никога не се отказват. Затова ги използват за боеве. Ако това куче беше по принцип агресивно, то щеше да се държи така при появата на хората, които го снимат, а виждаме едно животно с подвита опашка, ребрата му се броят, казват експертите. Живите аларми на село, които се гледат по този начин - на синджир и глад, дори биват стимулирани да са агресивни, за да пазят къщите, самите са жертви.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

овен

Имате безброй много идеи

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Имате безброй много идеи, но точно вие сте твърде