Свързани новини

02.02.2018 13:36

БСП: ГЕРБ срещу българския народ!

Видян 2323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ПГ на „БСП за България” иска изграждане на кризисни центрове за защита на пострадали от домашно насилие във всеки областен град.


Левицата внася допълнения в Закона за защита от домашното насилие - необходимите промени, които ние обещахме и които ще доведат до реални действия срещу домашното насилие.


"Именно това е силата на БСП - в нейната последователност и отстояване на това, което сме заявили за защита интересите на хората, а не като ГЕРБ, които правят една крачка напред, две назад. А за Истанбулската конвенция разграничението е ясно - ГЕРБ срещу българския народ”, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев на брифинг в парламента. Той обясни, че изграждането, поддържането и управлението на кризисните центрове трябва да се осъществява при условията и по реда на Закона за социално подпомагане, тоест от държавния бюджет.


 „Ако ГЕРБ приемат този закон в най-кратки срокове, до края на лятото, във всяка една област трябва да има изграден кризисен център, който да подпомага жените, жертва на домашно насилие”, подчерта Стойнев и допълни, че издръжката им ще струва около 2,5 млн. лв. годишно.


„Настояваме законопроектите срещу домашното насилие да бъдат гледани бързо в парламентарните комисии, защото БСП вече внесе един законопроект, който все още народните представители от ГЕРБ не желаят да гледат, дори и в комисия в НС”, категоричен бе Драгомир Стойнев. Той обясни, че в предложението на БСП се казва, че престъпленията ще бъдат от общ характер. „Тоест, прокуратурата ще може да се сезира и да бори тези престъпления”, уточни депутатът.


 



Надя Клисурска: Сега е моментът правителството на ГЕРБ да покаже- дали реално иска да се бори с домашното насилие


 


„Сега е моментът правителството на ГЕРБ да покаже дали реално иска да се бори с домашното насилие. Сега е моментът нашето предложение да влезе незабавно за разлгеждане в НС и в комисиите, и да стане факт в средата на годината”, заяви народният представител от „БСП за България” Надя Клисурска.


„През януари 2017 г. е приета Национална програма за борба срещу насилието, в която е разписано създаването на такива кризисни центрове”, обясни тя. Клисурска обясни, че максималният брой кризисни центрове-  10 на територията на страната е крайно недостатъчен и трябва всеки областен град да има такъв.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева