Свързани новини

03.02.2018 09:52

Нинова: Истината за конвенцията е в обяснителния доклад към нея

Видян 2704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че истината за Истанбулската конвенция си проличава от обяснителния доклад към нея на Съвета на Европа.


„В него се обяснява всеки член на конвенцията и истината лъсва. Става въпрос за различни хора, на които на базата на това, че са различни, трябва да им дадем статут на бежанец. Убедена съм, че хората трябва да се произнесат на референдум по темата. Нямам представа защо се получи такава истерия, такъв натиск. В политическата си история съм преживявала всякакъв натиск, но никога такъв – и външен, и вътрешен“, каза още тя в интервю за предаването Събуди се по Нова телевизия и уточни, че никога не е подкрепяла тази конвенция.


 Парадоксално е, че в ръководството на БСП няма нито един член на БКП, а в ръководството на ГЕРБ – 2/3 са били членове на БКП, каза още Нинова.


„Не сме против изучаването на периода на комунизма в училище, но бихме искали да се изучава обективно. В новите учебници 11 века от историята на България са засегнати в 15 теми, а социалистическият период от 45 г. – в 12 теми. Това, което беше качено за обществено обсъждане за тези периоди, няма нищо общо с крайния резултат – на обществото бяха представени и приети едни учебници и някой след това подмени този период. А разликата между това вътре и това, което са видели хората, е огромна. Има подмяна на историята - по време на социалистическия период има „изселване“, а няма „депортиране“ на евреи. Според нас чрез миналото се посяга на бъдещето, защото това го учат деца, които нямат спомени от този период, и те ще го попият така, както им е представено“, каза още тя и посочи, че БСП е единствената партия, която е направила реална оценка на периода по време на своите най-високи форуми – казала е къде са били грешките, но е посочила и доброто.


„Какво е парадоксалното? Бивши членове на БКП, които по някакъв начин са се възползвали от това, сега излизат и говорят срещу нас, че ние сме БКП. Но погледнете ръководството на нашата партия – няма нито един член на БКП, погледнете ръководството на ГЕРБ – 2/3 са били членове на БКП“, коментира Нинова и посочи, че това е лицемерно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се