Свързани новини

12.02.2018 09:32

БСП и ПЕС се карат, ГЕРБ печели

Видян 1724 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Студената война между ПЕС и БСП, започнала след позицията на партията срещу Истанбулската конвенция, противно на европейската й „майка”, преминава в открит конфликт. Докато от Брюксел агресивно натискат червения национален лидер Корнелия Нинова, важни партийци тук от своя страна призовават дали не трябва да се вземат наказателни вътрешни мерки срещу европейския лидер на социалистите Сергей Станишев.


Междувременно, от ГЕРБ подклаждат огъня като изказват гласно подкрепа за едната страна и пускат сензации – от това, че БСП някога е приемала конвенцията, което нито през 2011, нито през 2017 г. е ставало, до евентуално изключване на българските червени от ПЕС, което е твърде невероятно, като се има предвид, че Корнелия Нинова е заместник-председател на Световния социнтернационал, който е над континенталния. Но медиите доволно ги тиражират.


Тъй като на хоризонта се очертават скорошни извънредни парламентарни избори преди или (най-късно) заедно с предстоящите европейски и местни догодина, играта на управляващите е логична. Съвсем според народната поговорка „Двама се карат – третият печели”. Разединена левица означава печеливша десница. Същото, възможно е още по-скоро, важи и за ПЕС, където на Станишев му предстои вот за поредно преизбиране 7 години, след като пое европейските червени. Които без друго имат наистина сериозни проблеми: нежеланото влизане в правителство на Меркел, което може да доубие ГСДП, очертаващото се изпускане на управлението в Италия на изборите след 3 седмици, сериозните подозрения за законността на действията на соцправителството в Малта, протестите срещу кабинета в Румъния и още, и още. Разкол на ПЕС преди евроизборите през 2019 г., които без друго ще са тест дали традиционната левица изобщо има бъдеще не е желателен. Но на целия еврофон БСП да изглежда една от най-силните и най-монолитните измежду разкатените си посестрими в ЕС. Така че разбиването й зорлем изглежда най-меко казано нелогично.


Независимо дали ГЕРБ ще намерят начин да спрат за трети път Слави и той пак няма да излезе на терена със собствен политически проект, или пък наистина е имало среща в олигархично ловно стопанство, на която Трифонов и Борисов са говорили как  ще се появи партия на тв водещия и дали ще бъде скачен съд с управляващите, разделен соцлагер им върши идеална работа. Особено при появата на нова алтернатива, която не носи тежкия свръх багаж на 127 години история и над половин век пряко управление, който има БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева