Свързани новини

13.02.2018 11:58

Бул. Т. Каблешков става широк и до мол Парадайз за 5 месеца

Видян 3093 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Булевард Тодор Каблешков, който в края на миналата година беше двойно разширен в частта си от бул. Цар Борис Трети до бул. Бъкстон покрай Кауфланд, ще бъде довършен като най-близката успоредна алтернатива на Околовръстния път в рамките на 5 месеца. Това става ясно след обнародването на проведената поръчка за довършване на важната за южните райони на София пътна артерия. Тя ще бъде доразширена от бул. България при България мол до ул. Луи Айер при Лидл и ще бъде достроена в около километъра, който остава до ул. Емилиян Станев или по-популярно казано – до най-големия търговски център в София - мол Парадайс.


Както пише Капитал, процедурата за изпълнител на обекта е продължила 14 месеца, но решението по нея не е обжалвано. Избрана е Трейс груп холдинг, която предизвика спорове около реконструкцията на бул. Дондуков наесен, вече неколкократно коригирана.


Договор с избраната фирма ще бъде подписан в най-скоро време. Офертата на Трейс е да изпълни строителните работи за срок от 167 дни или 5 и половина месеца срещу сумата от 10.2 млн. лева.


Чрез прокарването на бул. Каблешков до бул. Черни връх, също реконструиран неотдавна,  ще бъде завършено цялостното „отпушване” на натоварения трафик през най-модните и все по-населени южни квартали на София в полите на Витоша и облекчаването на Околовръстния път. Ако по времето на Софиянски не бяха безразборно плячкосани места по трасето, булевардът можеше да стигне и до Симеоновско шосе и още повече да облекчи движението и да намали замърсяването, но там израснаха като изсипани десетки блокчета в стил мутробарок в т.нар. квартал Витоша.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а