Свързани новини

13.02.2018 16:47

Само 2,28 млн. работещи хранят 7 млн., 34 000 нови безработни

Видян 2361 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само 2,28 млн. са работещите българи, всеки от които храни по двама други от 7-милионното ни население. Това показват данните на НСИ към края на 2017 г., които бяха току-що публикувани. На всичко отгоре имаме 34 000 нови безработни само през последното тримесечие. Това е ръст от 1,5% на официално регистрираните хора без заетост. Истинското число е пъти по-голямо.


На този фон има увеличение на наетите в сектор Административни и спомагателни дейности – държавните и общинските структури са трудоустроили нови 3 200 души, въпреки клетвите за съкращение на апарата, правени от правителството.


Оттам бележи ръст и средната месечна работна заплата, която според официалната стъкмистика е достигнала 1095 лв. За разлика от нея, реалната – т.нар. среден осигурителен доход е 30% по-нисък.


На какво се дължи високата сума, цитирана от НСИ? На вдигане на учителските заплати с 19,2%, като работещите в сектор Образование са 7% от всички заети, и на рязко помпане на месечните възнаграждения в администрацията – правителството е вдигнало заплатите на държавните и общинските чиновници с 14,4 на сто за 3 месеца с парите от нашите джобове.


Ето защо никой скоро няма да направи електронно правителство!


А след почерпването на служителите, и депутатите вземат 10,2% увеличение на заплатите, защото техните се смятат на база 3 средни в държавния сектор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в