Свързани новини

14.02.2018 13:41

Кметовете поискаха разширяване на Зелената зона

Видян 1030 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Транспортната комисия на Столичния общински съвет разгледа предложения на районни кметове за разширяване на обхвата на т.нар. Зелена зона за платено почасово паркиране в София. Напомняме, че социологически проучвания показаха нагласата на хората за въвеждане на ограничения в техните квартали.


Предложенията идват от десните кметове на Оборище и Красно село и от кметовете на ГЕРБ в районите Лозенец и Възраждане. Те ги правят след провеждане на обществени обсъждания с гражданите по места.


Така идеята на кмета на Оборище от СДС е Зелената зона да обхване райна между бул. Христо и Евлоги Георгиеви, бул. Генерал Данаил Николаев, бул.Ситняково, ул. Черковна и ул.Султан тепе. Това са и най-натоварените пътни артерии в района, така че ограничаването на броя на произволно паркиращите автомобили е наложително.


В Красно село Зелената зона се предлага да обхване участъка между булевардите Тотлебен, Пенчо Славейков, Иван Гешов и ул. Георги Софийски. Всички те са място на съсредоточаване на огромен трафик, особено в пиковите часове и около болничните заведения през цялото денонощие, така че движението ще бъде облекчено със сигурност и то в голяма степен, ще се освободят и тротоарите за придвижване на пешеходците и детските колички.


В район Възраждане платеното паркиране по плана на районния кмет ще бъде между булевардите Сливница, Константин Величков, Скобелев и улица Опълченска, както  и по Димитър Петков. Най-общо казано това е районът на Мол ъф София, други големи магазини и местния пазар, както и около новоизградения от Общината парк Възраждане.


Предлага се разширение на зелената зона и в Лозенец - сега т. нар. Горен Лозенец. Миналата есен зоната покри долната част на Лозенец и район Средец.



Потребителите на услугата платено паркиране ще плащат по 1 лев на час или 100 лева годишен абонамент.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ще ви се струва, че нищо не е както трябва

Ще ви се струва, че нищо не е както трябва. На това