Свързани новини

15.02.2018 15:42

Румен Радев: Има ли премиерът общи интереси с Делян Пеевски?

Видян 1802 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Борисов да каже за своите връзки с депутати от ДПС и Пеевски, вместо да свързва хора от президентският екип с тях", поиска Румен Радев. Премиерът атакува началника на президентския кабинет Иво Христов, който уж бил служител на Делян Пеевски и го посочи за основен виновник за напрежението между институциите.


Президентът подкрепи хората от екипа си. „Аз съм горд, че имам интелигентни съветници и секретари, и началник кабинет. Но в никакъв случай те не са причината за напрежението между нас, а това са много други неща, като пренебрежителното отношение към проблемите на националния суверенитет, прекратената модернизация и разсипията във въоръжените сили, идеите за безкрайни концесии, липсата на прозрачност в собственост в управленски решения, бетонирането на корупцията", коментира той. Радев пренасочи отправените критики към самия Борисов. "Споменаването в едно изречение на хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, аз възприемам като груба манипулация. Както виждате г-н Борисов получи коледен подарък с пълната подкрепа, заявена от г-н Доган”, каза Радев.


„Партията на г-н Борисов гласува единодушно внесения от г-н Пеевски закон за КТБ и ако някой наистина смесва в едно изречение, хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, той дължи отговори и на въпроси. Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с г-н Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в полза на г-н Пеевски?", попита държавният глава.


По темата за Истанбулската конвенция президентът заяви, че иска да поздрави премиера за позицията и му препоръча да прочете конвенцията на английски или на френски език.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог