Свързани новини

16.02.2018 13:15

Захариева: Посещението на Ердоган е голям успех

Видян 1067 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Планираното за 26 март посещение у нас на турския президент Реджеп Тайип Ердоган е голям успех за българската външна политика, коментира външният министър и вицепремиер Екатерина Захарна в интервю за bTV тази сутрин.


Тя подчерта, че визитата е съвместна инициатива на българския премиер Бойко Борисов като председателстващ Европейския съвет, на председателя на Европейския съвет Доналд Туск и на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.


"Въпросите, които президентът Румен Радев призова премиера да зададе на Ердоган, са много важни, но те се поставят на двустранните срещи, не на ниво медиатори. На тази среща ще има възможност да се обсъди като цяло отношенията ЕС – Турция, в това число, разбира се, въздържането от намеса във вътрешните работи на всички държави, в които има турски граждани", каза Захариева.


Коментарът ѝ бе в отговор на думите на президента Румен Радев, който каза, че няма да се натрапва там, където не е канен, но призова премиера да постави пред Ердоган въпросите за ненамеса в нашите вътрешни работи, в изборния процес, духовния живот на българските мюсюлмани и за компенсациите на тракийските бежанци, пише Оффнюз.


Захариева уточни, че президентската администрация е информирана за всяко действие. ""Когато има посещение на ниво премиер или външен министър, винаги информираме президента и той, ако има желание, се среща с тях, каза тя. За срещата на 26 март тепърва предстои да се уточни форматът, но „така или иначе това е формат по време на българското европредседателство и в него се срещат председателството с институциите и съответната държава, не е формат на лидерите“. Ако президентът има желание да се види с Ердоган, това ще се осъществи, заяви външният ни министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху