Свързани новини

19.02.2018 11:02

Орбан: Поклон на българската църква за борбата ѝ срещу ислямизацията

Видян 2132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„С най-голямо уважение се обръщам към Българската православна църква и я поздравявам в борбата ѝ срещу ислямизацията. Поклон пред БПЦ! Възхищавам ѝ се! Поздравявам България за опазване на границата на ЕС и утре ще занеса на София пакет от мерки за защита на границата и засилваане на сигурността срещу настъплението на теоризма и миграцията”. Това каза премиерът на Унгария Виктор Орбан в годишния си отчет пред нацията, който прави традиционно през февруари на живо пред публика по националната телевизия, съобщи за Епицентър. бг Георги Марков, депутат от ГЕРБ. Днес премиерът Бойко Борисов ще се срещне с Виктор Орбан, който пристига на работно посещение у нас.


„Християнството е последният шанс за Европа. Няма да се подчиня на Брюксел, на Берлин и на Париж за мигрантите. Защото нов тъмен облак от Африка е надвиснал над Европа. Няма да позволя Унгария да загуби своята идентичност и да стане жертва на интернационалисти. Неолибералният модел, който иска да разсипе семейството, да посегне на суверенитета и на християнство не успя”, заяви Виктор Орбан в годишния отчет за осемгодишното си управление, в навечерието на парламентарните избори в Унгария на 8 април.


„Аз съм отявлен антикомунист, подчерта Орбан, но не мога да не изразя съжаление за състоянието  на социалистическата партия в Унгария, която има под 10 процента влияание и е член на лявата интернационална партия. Но за нас няма по-важно от нашия народ и нашата идентичност. С нашата политика за насърчаване на семейството успяхме да постигнем за осем години 46 процента ръст на раждаемостта. Това е в резултат на грижите за младите хора, за семействата, които се насърчават специално с 33 000 евро за трето дете, с 6 годишни платени отпуски за майките и с 25 процента намаляване на режийните за семействата с деца”, посочи унгарският премиер.


Той обеща също: „Няма да позволим на чужди финансови институции и интереси да господстват в Унгария”.


Орбан заяви, че са дадени паспортите на 1 милион нови граждани на Унгария, като през декември 2017 г. той лично е връчил паспорта на милионния унгарски гражданин – това са етнически унгарци от съседните страни, които се завръщат в родината.


„Трима души много яростно захапаха Унгария, посочи Орбан и ги назова:  Мартин Шулц, Марио Ренцие Файман И тримата си счупиха зъбите. Шулц искаше да получи всичко, а днес е едно нищо", каза още Виктор Орбан. Той се зарече се: „Ще махнем намордника на Брюксел и камшика на МВФ”.


В рамките на днешното посещение на Виктор Орбан в София ще бъде обсъдено развитието на двустранните отношения, възможностите за взаимодействие между българското председателство на Съвета на ЕС и Унгарското председателство на Вишеградската група.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля