Свързани новини

20.02.2018 15:07

Нинова: Борисов излъга за Истанбулската конвенция – не е оттеглена!

Видян 1396 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е излъгал обществото, че ще оттгели скандалната Истанбулска конвенция от Народното събрание. Документът е в деловодството на парламента и е разпределен в съответните комисии. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията, съобщи Епицентър.бг.


"Той излъга, че е оттеглил Истанбулската конвенция, докато не се получи консенсус в обществото. Какъв консенсус чака? От БСП няма да получи консенсус - въпреки натиска върху нас, позицията ни остава непроменена. Истанбулската конвенция не е оттеглена и в момента е разпределена на пет комисии в парламента, като външната комисия вече е дала становище. Това е залъгване и трупане на точки, а всъщност документът продължава да се гледа и в този момент. Ще повярвам, че Борисов не е излъгал, ако още утре Министерският съвет вземе решение, с което да оттегли конвенцията. Другото са празни приказки", заяви лидерката на БСП.


Миналата седмица в интервю за БТВ премиерът Бойко Борисов съобщи, че заради общественото недоволство Истанбулската конвенция, въвеждаща у нас странното понятие "социален пол", ще бъде оттеглена от Народното събрание докато в обществото не се получи абсолютен консенсус. Оказа се, че това не е вярно.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви още, че от партията искат данни от прокуратурата за доклада на ДАНС за строежа на оградата. "Защо не ни се отговаря, след като се проверява по наш сигнал. Питаме защо от 6 декември, когато главният прокурор е казал, че до седмица ще вземе отношение и резултат, досега не се знае нищо. Ще има ли досъдбно производство по данните на ДАНС за парите, дадени за оградата. Затова е и атаката срещу Елена Йончева, а г-н Цветанов ще носи съдебна отговорност за приказките си", каза още Корнелия Нинова.


Нинова коментира и казуса с шефа на НЗОК проф. Плочев, чиято оставка бе поискана от здравния министър Кирил Ананиев.


"Ако му се иска оставката, защото искал актуализация през февруари, то и Борисов трябва да си я подаде, защото още през януари изхарчи приблизително същата сума от 200 млн. лв. от бюджета, за да си купи спокойствие. При това не беше законно, защото нямаше основание за даване на тези пари", коментира още председателят на левицата.


Нинова поиска актуализация и на здравния, и на държавния бюджет в парламента, а не да се прави това по усмотрение на някого.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева