Свързани новини

26.02.2018 17:08

Нов шеф от Кумгейт за Булгартрансгаз

Видян 8210 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пореден деец на кръга Кумгейт оглави Булгартрансгаз, както прогнозира преди 2 седмици 19 минути. На мястото на временната шефка – председателката на Общинския съвет в Хасково, дойде друг от същото котило, също юрист, на име Владимир Малинов.


Той е по-известен като мъж на жена си, която пък е в Комисията за защита на конкуренцията. Там е подчинена на Юлия Ненкова, чийто син Александър е депутат от ГЕРБ, а техен кум със съпругата му, която е на висок пост в Булгартрансгаз, беше починалия предишен шеф Георги Гегов, чийто баща дълги години оглавяваше Булгаргаз.


Защо ли се съобщи в събота късен следобед, ден неработен, но Комисията за енергийно и водно регулиране е одобрила избора на Малинов за член на Управителния съвет на компанията, а Управителният и Надзорният съвет на дружеството са го избрали за изпълнителен директор, на мястото на внезапно починалия Георги Гегов. За други промени в ръководството и за приети оставки в него на други роднини на депутати от ГЕРБ и съветници в правителството не се съобщава.


Напомняме, че освен любимия на премиера газов хъб Балкан, за който говори и в Лондон, но няма осигурено гориво за проекта, много по-важно е с какво юристът ще пълни тръбите на България от идната 2019 г. Тогава секва транзитът на руски газ през Украйна и нас за Турция, а ние ще трябва да внасяме от южните си съседи. Печалбата на 9-цифрена стойност, която правеше не само Булгартрансгаз рентабилен, а Булгаргаз и топлофикациите в България възможни да съществуват, изчезва и не е ясно какво се случва. Нито се мисли или пък да се работи по въпроса. Интерконекторът с Турция не е дори на база идеен проект, заяви вицепремиерът Валери Симеонов, като напомни, че за въпросната връзка се говори от 2009 г. Не напредваме и по връзката с Турция. Необясними, но прескъпи инвестиции, влошиха резултатите на дружеството и без другите проблеми през 2017 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион