Свързани новини

28.02.2018 13:37

Зам.-шеф на НЗОК става осъдена за конфликт на интереси

Видян 1582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият подуправител на НЗОК ще бъде д-р Йорданка Пенкова, която има две наложени глоби  за сключване на договори в частен интерес. До момента тя е била директор на РЗОК-Шумен. Пенкова  временно ще изпълнява ръководни функции, тъй като проф. Камен Плочев е в болница.


 Йорданка Пенкова управлява РЗОК в Шумен цели  пет мандата. През 2013 г. обаче тя бе осъдена за конфликт на интереси, съобщават от Dir.bg.


В качеството си на шеф на Регионалната здравна каса тя е сключила 4 договора за оказване на извънболнична медицинска помощ с Частна психиатрична клиника 2000 – ООД.  В това не би имало никакъв проблем, ако не броим факта, че 97% от капитала в дружеството притежават бащата и сестрата на Пенкова. Така в периода  между 2005 и 2012 г. в качестото си на шеф на РЗОК-Шумен тя изплатила на фирмата на баща си и сестра си сумата от общо 163 065 лева. Това е констатирано от  Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.


В резултат на проверката Шуменският административен съд  наложи две глоби на д-р Пенкова  – 5000 лв. за това, че са сключени договори в частен интерес и 7000 лв., за това, че те не били декларирани. Освен това тя трябваше да върне около 23 000 лева, които получила като възнаграждение и облага от роднинската услуга. Въпреки  санкциите Пенкова запазва поста си, а сега дори получава повишение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне