Свързани новини

10.03.2018 08:13

ДПС: Готови сме за властта, имаме програма за управление

Видян 1946 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ние сме готови за властта, имаме програма за управление. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в предаването Панорама на БНТ.


Аксиоматична даденост във всяка партия е търсенето на властта. Така Карадайъ отговори на въпроса дали ДПС се готви да управлява. За нас обаче е по-важно какво ще се прави във властта. Нужно е да има ясна програма на ясна ценностна платформа, подчерта Карадайъ.


Оценката ни към това правителство сме я дали още от първия ден, не само заради участието на националистите във властта. Само през последните два месеца виждаме скандал след гаф и гаф след скандал. За нас е по-важно, когато си на власт, какво ще се прави с властта. Нужно е да има ясна програма на база ясна ценностна платформа, каза още председателят на ДПС.


Аритметичните мнозинства виждаме, че не вършат работа. През последните 8 години и половина има 7 правителства - 4 редовни и 3 служебни кабинета, които не успяха да направят нужните реформи в различни сектори, като например образование, здравеопазване, включително демографската криза, да се подобрят условията на бизнес средата. За нас е важно да има мнозинство на база ценности с ясна програма, познавайки ясно проблемите в обществото. Ние готвим такава програма и се готвим за управление, каза още председателят на ДПС.


Днес лидерите на ГЕРБ обявиха, че ще се борят с национализма и популизма, но направиха заедно правителство, заяви председателят на ДПС.


Според него ГЕРБ са виновни, че са включили във властта хора, които правят гаф, като обиждат главата на най-голямата православна църква.


Анализът на д-р Ахмед Доган беше задълбочен и насочен към бъдещето. Ние искаме стабилност за страната, сигурност и просперитет за българските граждани. Ние и тогава, и сега, постъпихме държавнически. Но управляващите отвръщат с гаф след гаф, подчерта Карадайъ.


Той коментира и скандалното изказване на вицепремиера Валери Симеонов относно патриарх Кирил. „Ерозират институциите при участието на такива хора във властта. Това не е гаф на вицепремиера, това е гаф на ГЕРБ, защото ГЕРБ ги включиха във властта“, смята председателят на ДПС.


Той коментира и решението на НС за избора на Пламен Георгиев за председател на Антикорупционния орган.


„ДПС даде кредит на доверие на една личност, която получи много висока оценка и в България и в Брюксел като шеф на бившето КОНПИ“, посочи той.


Карадайъ благодари на ГЕРБ, че не се отклонява от евро-атлантическата линия и приема закони, които съвпадат в голяма степен и с програмата на ДПС. От тази гледна точка ние гласуваме за закони, които отговарят на нашата програма, заяви Карадайъ.


Законът за КТБ е продължение на нашите действия още от самото начало на казуса, ние сме единствената партия, която подкрепи обществения интерес, припомни той.


По закона за собствеността на медиите и разпространителите той заяви, че ДПС отговаря на повишения обществен интерес към темата. Категорично г-н Пеевски не е в конфликт на интереси по този въпрос, подчерта Карадайъ.


По повод сделката за ЧЕЗ Карадайъ припомни, че приватизацията на ЕРП-тата е част от прехода от тоталитарен режим към демокрация. Той припомни, че при правителството на НДСВ и ДПС е била извършена приватизация на 67% от ЕРП, докато останалите са били раздържавени при правителството на ГЕРБ.


В конкретния случай проблемът е, участието на държавата в търговски взаимоотношения и политизирането на въпроса. Това не е в полза на бизнес средата, категоричен е Карадайъ.


ДПС е готова да управлява, подчерта отново Карадайъ. ДПС е либерална партия и вътрешните дискусии са нещо нормално. Но вземат ли се веднъж решения, те са взети, подчерта председателят на партията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените