Свързани новини

13.03.2018 13:27

Фандъкова: Повече от половината от работещите в София са с висше образование

Видян 1158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В София е регистриран най-високият коефициент на трудова заетост в България, докладва кметът на Дните на кариерата


"В нашия град живеят 19 процента от населението и 21.7 процента от работната сила на страната. В София е регистриран най-високият коефициент на заетост в България сред населението в трудоспособна възраст през 2016 г. – 72.5%, като достига до 89.9% във възрастовата група между 35 и 44 години". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на Дни на кариерата за осигуряване на стажантски и работни места за млади хора.


"Подобрява се образователната структура и над половината от заетите са със завършено висше образование; броят и делът им продължават да нарастват за сметка на кадрите със средно, основно и по-ниско образование", посочи още Фандъкова . София се отличава с най-високата месечна работна заплата сред всички области в България.


Столичният кмет Фандъкова поздрави организаторите на проявата и посочи, че "изложението  дава възможност както на компаниите, а така също и на младите хора за пряка комуникация. Това събитие е най-прекият път между младите хора и компаниите", каза Йорданка Фандъкова. Все по-сериозно се чувства липсата на работна ръка в отделни сектори. Фактът, че повече от 130 фирми присъстват на изложението показва, че бизнесът оценява тази възможност за пряк контакт с младите хора. За ефективността на събитието говори и фактът, че повече от 40 000 души са намерили своята първа работа по време на Дните на кариерата.


Йорданка Фандъкова сподели, че Столичната община и общинските дружества са отворени за провеждане на стажове и кани младите хора да започнат своята първа работа в структурите на общината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни