Свързани новини

16.03.2018 09:43

Франция: Мей предобря с фантазии

Видян 2696 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Франция обвини британския премиер Тереза ​​Мей, че води "фантастична политика" и настоя за повече доказателства на твърденията й, че Москва стои зад отравянето на бившия двоен агент Скрипал. Говорителят на френския президент Емануел Макрон посочи, че Мей действа прибързано, като така подкопа опитите й да събере подкрепа за наказателни действия срещу Русия.


 "Ние не правим фантастична политика. След като елементите бъдат доказани, ще се вземат решения", каза говорителят Бенджамин Гривеу на пресконференция в Париж. Той посочи, че отравянето на Скрипал е "сериозен акт" срещу стратегически съюзник, но Франция ще очаква доказателства за руска намеса.


Русия, която отрече всякакво участие, многократно поиска проба от токсина, използван срещу агента и дъщеря му. Но досега Великобритания отказва да предаде материал.


 "Ние настояваме да бъде предоставено доказателство за предполагаемата руска следа. Без доказателства не можем да вземем обвиненията под внимание", заяви постоянният представител на Москва в ООН Василий Небезия."


Руското министерство на външните работи пък определи изявлението на британския премиер като "безпрецедентна сурова провокация, която подкопава основите на нормален междудържавен диалог между нашите държави".


 Лидерът на Лейбъристката партия Корбин също оспори доказателствата на Мей за руската вина. Той смята, че няма достатъчно факти, за да се заключи, че Русия стои зад инцидента.


В сряда Мей обяви изгонването на 23 руски дипломати и прекратяването на двустранните преговори. Премиерът твърди, че Русия е "виновна" за отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия, което по думите й е равносилно на "незаконно използване на сила срещу Великобритания".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху