Свързани новини

19.03.2018 16:55

Дончев: Стокообменът между България и Сърбия има потенциал за ръст

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Историята ни е направила съседи, а от нас зависи да бъдем приятели и да работим по-добре заедно. Това заяви заместник министър-председателят Томислав Дончев след двустранна среща със заместник министър-председателя и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата на Република Сърбия Зорана Михайлович, съобщиха от правителствената информационна служба. Двамата обсъдиха необходимостта от съвместни усилия за насърчаване на свързаността във всички измерения с основен акцент пътната, железопътната, комуникационната инфраструктура и енергетиката.


Вицепремиерът Дончев е на работно посещение в Ниш, където участва в българо-сръбски бизнес форум за насърчаване на търговските отношения и предприемачеството. Двамата се обединиха около мнението, че икономическите отношения между България и Сърбия са добри, но под потенциала си, а стокооборотът от 1,75 млрд. евро може да се увеличи значително.


Във форума взеха участие над 100 български и сръбски фирми от различни сектори, както и кметовете на Видин, Кюстендил, Костинброд, Сливница, Драгоман, Ниш, Пирот, Димитроврад, Сурдулица и Княжевац.


В политиката всяко нещо е знак. Днес сме заедно и това означава, че искаме да работим заедно, заяви Дончев. Той изтъкна основния приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС за европейска перспектива за Западните Балкани: "Гордеем се, че успяхме да наложим тази тема в дневния ред на Европа. След няколко месеца председателството ще завърши и ние сме твърдо решени усилията ни да продължат е да доведат до конкретен резултат".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще