Свързани новини

02.04.2018 09:44

Депутат от ГЕРБ взел обект от националната сигурност на странта

Видян 1465 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народният представител от управляващата партия ГЕРБ – Борис Кърчев е посегнал и е нахлул в обект от националната сигурност.


Той, заедно със съдружника му в Тракия кабел ООД Бойко Байчев, нелегално са прокарали кабели за доставка на тв сигнал в трасе, което е стратегически обект от националната сигурност на България, съобщава PRESSTV.


"За да захранят с телевизионен сигнал села около Стара Загора и за да привлекат нови абонати към фирмата им Тракия кабел, доставяща тв сигнал, двамата съдружници се възползват, грубо погазвайки държавните норми за опазване на националната сигурност. Те прокарват кабели до селата Богомилово и Кирилово в шахти и подземно трасе, изградени от държавата за нуждите на електронното правителство.


Кирилово е родното село на Байчев. За да стигнат до местата, разширявайки бизнеса си, съдружниците вероятно влизат в схема с фирмата-изпълнител на трасето.


Държавата в края на 2015г. вече притежава достъп до почти всички населени места у нас чрез изграждането на Електронно-съобщителната информационна мрежа на Министерски съвет /ЕСМИС/. Тя е стратегически обект от националната ни сигурност, построена е с европейски пари. Още по-скандален е фактът, че Кирчев е член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента", предава PRESSTV.


В петък вече Ви разказахме как скандалният народен представител е прехвърлил на безимотен с 60 % инвалидност човек фирми с дългове в размер на над 800 000 лева. Кирчев е сторил това само дни преди да гласува в пленарна зала ЗА промени в търговския регистър, спиращи подобни практики – да се прехвърлят задлъжняли фирми на малоимотни лица. Припомняме, че по този тип схема е действал и подалият оставка депутат от ГЕРБ – Димитър Гамишев.


Оказа се също така, че Кърчев дължи пари на бТВ и НОВА, след като неговото дружество Би Би Си Кейбъл не е платило правото да ги излъчва. Освен това въпросната фирма, собственост на депутата от Герб е укрила данъци в размер на стотици хиляди левове, след като е прекарало милионните приходи през графата други финансови разходи, плащани по договор, без уточнение към кого и за какво.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци