Свързани новини

05.04.2018 09:31

Нинова се срещна с албанския премиер Еди Рама

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на БСП Корнелия Нинова продължи балканската си обиколка с посещение в Албания, където се срещна с премиера Еди Рама, с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Микеле Николети и представители на леви партии от Европа и Западните Балкани, съобщава от пресцентъра на БСП.


Премиерът на Албания представи пред участниците в срещата подготовката на страната за кандидатстване за членство в ЕС. Проведе се и дискусия за начина, по който гражданското общество и икономическият сектор могат да допринесат към процеса на присъединяване.


"Не само, че могат да допринесат, но те трябва непременно да бъдат включени в този процес", заяви Корнелия Нинова. Според нея разширяването е важно не само за правителствата и политическите елити, а най-вече за народите на Балканите.


"Широка гражданска подкрепа ще даде тласък на преговорите. Едно властимащо гражданско общество е елемент на всяка една демокрация. Западните Балкани са изправени пред редица предизвикателства като спазването върховенството на закона, борбата с корупцията, икономическата и социална кохезия. Гражданите са основен двигател за преодоляване на тези проблеми", заяви Корнелия Нинова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп