Свързани новини

14.04.2018 09:46

Москва: Атаката по Дамаск идва точно, когато Сирия има шанс за мирно бъдеще

Видян 4664 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Дамаск е атакуван от САЩ, Франция и Обединеното кралство в момент, когато Сирия се връща към спокойния си живот, след като се бори с терористичната агресия от години, заяви Руското външно министерство, като осъди нападението, предаде RT.

"Първо, сирийският народ изтърпя Арабската пролет, а след това Ислямската държава, сега "умните" американски ракети. Ударите са по столицата на суверенна държава, която в продължение на много години се опитва да оцелее под заплахата от терор ", заяви говорителят на руското МВнР Мария Захарова.

Тя обвини "всички онези, които претендират за морално лидерство в този свят, които декларират изключителността си" за атаката, отбелязвайки, че "трябва да са наистина изключителни" щом атакуват Сирия в момент, "когато й се дава шанс за мирно бъдеще".

Захарова също обвини американските и другите основни медии, че подбуждат атаката, като отбелязва, че решението на Белия дом да започне ударите се основава на медийни доклади, снимки и видео, които се разпространяват в Интернет.

"Преди 15 години Белият дом използва флакон и държавен секретар. Сега Вашингтон използва медиите вместо флакона ", каза тя, като припомни американското нахлуване в Ирак през 2003 г. и тогавашната демонстрацията на френския държавен секретар Колин Пауъл, който използва "флакон антракс", за да илюстрира твърденията, че Саддам Хюсеин има оръжия за масово унищожение. В крайна сметка такива оръжия  не бяха намерени в Ирак.

САЩ, Великобритания и Франция започнаха координирана атака срещу Сирия в петък, по думите им срещу изследователски, военни и складови съоръжения, участващи в производството на химическо оръжие.

В оценката си на атаката Белият дом заяви, че решението за използване на сила в Сирия се основава "на описанията на атаката в множество медийни източници", както и видео и изображения.

Белият дом твърди, че "значителен набор от информация" предполага, че сирийското правителство е използвало хлор в предполагаема атака срещу Дума. Часове преди атаката Държавният департамент на САЩ заяви, че има "много високо ниво на доверие", че Дамаск стои зад инцидента.


Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, за да се обсъдят "агресивните действия на САЩ и съюзниците им".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.