Свързани новини

18.04.2018 16:46

Нинова: По-голям абсурд от това - да не пускат хора с увреждания в НС, не съм чувала!

Видян 1774 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Пред парламента са представителите  на  хората с увреждания, които искат среща с депутатите от „БСП за България“. Ръководството, в лицето на партия ГЕРБ, към което се обърнахме изрично, не ги допуска в парламента, защото са облечени във фланелки, на които пише „Системата ни убива“. Това, на което сме свидетели, е абсурд“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. "За нас това е тежко погазване на демократични принципи и свободата на словото“, категорична е Нинова. По нейните думи равностойни и равноправни български граждани не могат да влязат в българския парламент, само защото си позволяват да протестират срещу система, която в момента е ГЕРБ. „Управляващите се позовават на някакви измислени текстове във вътрешните правила и дискриминират не кого да е, а хората с увреждания. Те стоят навън повече от половин час и не могат да влязат в, би трябвало, най-достъпната сграда - на Народното събрание“, подчерта председателят на БСП. Нинова допълни, че протестиращите са искали тази среща, за да обсъдят предложения за законодателни промени, които касаят хората с увреждания.  Тя уточни, че ръководството на ГЕРБ се позовава на правилника за вътрешния ред, в който пише: „продажбата и разпространението на информационни материали е забранено в сградата на парламента“. „Тези фланелки, които те носят, не могат да бъдат съблечени, за да влязат в сградата."- коментира лидерът на БСП.


Корнелия Нинова и народните представители от „БСП за България“ излязоха навън, за да се срещнат и поговорят с протестиращите. От своя страна, те благодариха на народните представители от левицата за вниманието и подчертаха, че те единствено са се отзовали на поканата, която е била изпратена но всички партии. „Парламентът е затворен за хората, които искат промяна“, коментираха протестиращите.


Депутатите от левицата обещаха да се запознаят с предложенията и да организират втора среща, за да ги обсъдят. Според тях има ирония в думите на Цветанов по време на откриването на сезона днес, който се похвали колко много хора са посетили парламента. „А точно днес- да затвори вратите пред хора с увреждания“, възмутиха се те. От БСП са категорични, че най-малкото, което трябва да направи Емил Христов, който замества Цвета Караянчева в момента, е да си подаде оставката. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион