Свързани новини

20.04.2018 10:04

Цветанов лъже, плаче за съд, рече Нинова

Видян 2083 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заплаха за съд отправи соцлидерката Корнелия Нинова към председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на КСНС. По време на заседанието Цветанов си "позволи отново да отправи обвинения като тези от трибуната", каза Нинова. Внушението за разделение между европейски и антиевропейски партии е лъжа и манитулация и не го приемаме, категорична е тя. "За внушението му, че БСП или президентската институция работят за чужди интереси, му казах: нека това да е последният път, в който го произнася, защото това е престъпление и ще си носи отговорност. Внушението му минава всякакви граници и за подобни клевети се носи отговорност", предупредила Нинова Цветанов


Не е имало изказване за излизане от ЕС и НАТО, в никакъв случай, категорична бе соцлидерката по повод заявеното по-рано от Цветанов, че това е фигурирало в черновата на декларацията за края на заседанието на КСНС, подготвена от президентската институция.


Това не е чернова, винаги президентът дава проект за декларация от дискусията, обясни Нинова. И разказа, че в началото на дискусията бил направен много подробен анализ за ситуацията в света и региона. Беше много дълго, затова го съкратихме, да си спестим разказвателния характер на декларацията, обясни Нинова.


Това е лично мнение на Цветанов, каза соцлидерката и обясни, че разговорът е бил съвсем спокоен и е изненадана от говоренето на шефа на ПГ на ГЕРБ. От поведението на премиера Бойко Борисов и на външния министър Екатерина Захариева не останала с впечатление, че споделят тезата на Цветанов, че е имало в президентския документ искания за излизане от НАТО.


Нинова напомни позицията на БСП против увеличаването на разходите за отбрана рязко до 2% от БВП. Има още много да се прави. Най-важното е, че все още има около 20% непопълнен състав, тръгват си хората от системата заради ниски заплати. Трябва на първо място да се погрижим тя да бъде попълнена, за да работи при адекватни условия, коментира соцлидерката. И обясни, че предложила да бъде включен активно българския бизнес и отбранителната ни индустрия в процеса на модернизация на армията, за да бъде засилена и икономиката ни.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат