Свързани новини

21.04.2018 07:44

Десислава Иванчева остава в ареста

Видян 2423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният наказателен съд постанови мярка за неотклонеие „Задържане под стража“ за кметицата на район „Младост“ Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, предаде бТВ. Решението беше взето след заседание, продължило повече от 5 часа. Според адвоката на Иванчева – Марин Марковски, прокуратурата няма доказателства и няма причина клиентката му да остава в ареста.


Почти невиждано шоу с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се заформи в спецсъда, който гледа мерките за неотклонение. Двете са в стъклен "аквариум" на зала 5, предвиден за най-опасните престъпници, който дори и съдебните репортери не си спомнят кога за последно е използван. Отвътре двете крещят, че не им се дава възможност да говорят с журналисти, че не са вземали пари, не са ходили в мола на Околовръстното и че не е вярно, че са "светили" с подкупа от 56 000 евро, съобщи "Клуб Z".


Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали и не сме получавали. Ръцете ми не са светили. Това каза пред журналисти в Специализирания наказателен съд кметът на район "Младост" Десислава Иванчева. Тя бе доведена в съдебната зала заедно със заместничката й Биляна Петрова. Двете бяха с белезници в обособено пространство зад бронирани стъкла, затова Иванчева крещеше към журналистите.


Тя и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани от маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София. В колата на кметицата бе открит откуп от 56 000 евро, част от искани общо 250 000 евро от строителен предприемач. Останалите 14 000 евро до исканата сума от 70 000 евро бяха намерени в посредника за подкупа - бившия кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, който също бе задържан и обвинен.


Заради него на заседанието на Специализирания съд, който гледа мерките за неотклонение на тримата, не бяха допуснати камери, защото той не желае да бъде сниман.


Иванчева каза още, че акцията срещу нея е заговор, а целта е на нейното място като кмет на Младост да бъде сложен заместникът й Румен Русев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще