Взаимно да си честитим, защото в свят, където вече нищо не е, каквото беше - даже английската кралица вече я няма, "за да останеш, за да си потребен..." си трябва голяма борба
12.09.2022 09:23

14 години 19 минути

Видян 2721 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започнахме 15-ата година на 19 минути!


Взаимно да си честитим, защото в свят, където вече нищо не е, каквото беше - даже английската кралица вече я няма, "за да останеш, за да си потребен..." си трябва голяма борба. Особено за такива като нас, на които при раждането ни предричаха от 6 до 10 месеца живот. Толкова обаче изкараха появилите се и отдавна забравени конкуренти, които излязоха малко след нас на пазара.


Изглеждаха по-силни. Но не знаеха простата формула, която е разбрал всеки, който поне малко време е посветил на бойни изкуства. Тя гласи: "По-силният не винаги побеждава". Има си и важен закон на пазара и природата: съществуват 2 конкурентни предимства - човек да бъде първи по време или да бъде най-добрият. Явно сме били и двете.

А не е властта да не положи много усилия, за да ни удуши. Имаше един много силов финансов министър, който всеки месец се обаждаше в една подчинена му институция - бухалка и питаше: "Тия 'що са още живи"? Той падна, друг го смени. Ние оставаме и продължаваме.
Какъв ти тук ... финансов министър. Ние сменихме 11 премиери. И този ще отлети преди нас, дори да има избори след избори, както повечето държавници и политици са сигурни.
 
Само си помислете - по ирония на съдбата, когато 19 се появи, имаше 19 национални информационни всекидневника, а сега са 9 - включително спортните. Ние останахме и продължаваме.
Още в първите ни дни един от всекидневници ни описа като "вестник без душа". Е, отдавна вече онзи всекидневник го няма. А 19 остава и продължава!

Защо?



От началото сме верни на себе си и на девизите си от първия ден, които сме публикували и които са напълно честни:

Единственият свободен всекидневник
Чиста информация
София е наша

Освен на хартия, ставаме все по-силни и електронно. Сайтът 19min.bg e един от най-влиятелните в републиката - гръбнак е на група от общо 6 дигитални медии, защото не се притеснява да отстоява свои каузи и да открива хората в нещата. Дотолкова, че депутати - милионери се опитват да ни натискат дори през прокуратурата по отвратителен и много долен начин, защото не приемаме неприличните им предложения.



Дали те или други силни на деня палят домовете ни, заплашват с чупене на крака, разпространяват долни клевети. За тяхна беда обаче ефектът е, че в крайна сметка сами стават клиенти на прокуратурата. И тепърва ще ги разнищваме с разследвания, при това не само ние...

Пожелаваме си за рождения ден да бъдем заедно с вас още и още! Защото вярваме, че е имало защо.


Честити да бъдем заедно! И да бъдем по-добри.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Редакцията 12.09.2022 22:56

    Благодаря много

  • 001 Anonimen 12.09.2022 16:05

    честито, живи и здрави, дълголетни и победоносни!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Дайте възможност на творческата си енергия

Дайте възможност на творческата си енергия да се