Свързани новини

04.12.2019 15:02

95% от парите „за“ Гърция: €202 млрд., отидоха в немски банки, сега искат €24 млрд. от нас да ги спасяваме, разкрива Салвини

Видян 4393 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Знаете ли колко от дадените от нас, от цяла Европа, пари „за спасяването на Гърция“ – 202 млрд.евро, отидоха в ... Гърция? Не знаете, нали! 5%! 95% всъщност отидоха предимно в немски и малко във френски банки. И сега същите тези, които преди 10 години не искаха да помогнат на италианските банки и се наложи големите при нас да спасяват малките, та сами се затрудниха и им е толкова тежко, трябва да спасяват немските банки! Искат ни 24 млрд.евро, от нас – италианците. Така работи Европейският банков съюз и другите органи. Една комисия от няколко души, ръководена от немци решава, ние плащаме“, сензационно разкри в най-гледаното и най-авторитетното предаване в Италия Порта а порта на РАИ лидерът на най-рейтинговата партия на Ботуша Матео Ренци. Неговата Лига в момента има 34% от одобрението на народа си – колкото управляващите сили – червените и движението 5 звезди, взети заедно.



Освен, че най-голямата банка в България е собственост на втората по големина в Италия, думите на Салвини са важни за нас и в друг смисъл. Немската икономика, която е основен купувач за бг износа, и тежките удари по автоиндустрията – главния й отрасъл, потапят най-големите банки в Германия, която явно ще разчита на дотации от останалите в Европейския банков съюз и в Еврозоната, накъдето се е отправила и България. Нашата цена, разбира се, е много по-малка – 548 000 000 лв. Бюджетът на родната култура за цял 4-годишен мандат.
Или вдигане на минималната пенсия до 300 лв...



„Ето затова не ме обича Меркел. Затова наричат италианската десница „фашисти“, „суверенисти“, „националисти“, добави Салвини пред РАИ 1 и най-уважавания й журналист Бруно Веспа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.12.2019 07:53

    оправете си статията,не е ренци а салвини.матео ренци е от другата страна на барикадата

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог