Свързани новини

09.02.2021 14:11

Ако се ваксинира кърмеща майка, бебето също ще бъде защитено от инфекция: Проф. Кантарджиев

Видян 1954 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако се ваксинира кърмеща майка, антителата ще попаднат в кърмата и така бебето също ще бъде защитено от инфекция. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Млада и здрава жена, която е майка например, може да си сложи, от която от трите ваксини в момента има възможност. Трябва да спазва дозовия режим от две убождания през определения интервал от време за различните ваксини. Ако кърми, е най-добре, защото антителата, които се образуват в организма ѝ, ще попаднат в кърмата на бебето и то ще бъде защитено от инфекция“, обясни Кантарджиев.

По думите му всяко бебе в България получава 10 убождания на година от 0 до 12 месеца. „Знае се, че ваксината, която се слага за дифтерия, тетанус, коклюш, детски паралич, хемофилус, инфлуенца и хепатит Б – 6-валентната ваксина, се слага няколко пъти, за да се получи адекватен имунен отговор. Това за хора, които от години се занимават с ваксини, е нещо нормално. Ваксината за детски паралич е една от най-успешните в света. При първия контакт с антигена и първото ваксиниране на дечицата и бебетата с нея само 60% получават някакъв имунен отговор. Затова е необходима втората ваксинация и третата. След година-две или в зависимост от ваксинационния календар се правят реваксинации, за да се поддържа един нормален имунитет в населението, така че да се не се допускат тези инфекции“, коментира той. По думите му лошото е, че големите успехи на медицината в борбата със заразните болести се използва с нечисти цели.

„Казват на майките: „Не ваксинирайте децата си, тези болести ги няма“. Няколко години няма да има коклюш, но след това децата ще започнат да боледуват, а новородените да се лишават и от живота си заради коклюш. Както се казва: „Недейте да ваксинирате децата си


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.02.2021 15:00

    лъжец и мошеник, от модерните ваксини за деца има един куп увредени - само в София има 2 помощни училища с аутисти, редят се на опашка за Българската коледа за безплатно лечение, да не говорим за тези дечица с онко заболявания, пак от ваксини. Роберт Кенеди младши каза за полиомиелитната ваксина на Гейтс в Индия, причинила инвалидност на половин милион деца, за което са го изгонили от там. Пълни си гушката това недоразумение, вече са му наляли в сметките половин милион съответните фирми производителки, но то иска още и още

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните