Основна месечна заплата от 5900 лева за кмета Станислав Владимиров

Свързани новини

29.12.2023 14:45

Актуализираха заплатата за кмета на Перник

Видян 1133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основна месечна заплата от 5900 лева за кмета Станислав Владимиров гласуваха на последното за годината заседание общинските съветници в Перник. Към нея ще бъдат добавени и начисления в размер на 1% за придобит трудов стаж и професионален опит за всяка прослужена година.


Освен заплатата на кмета, която последно е актуализирана през 2020 година, съветниците определиха и трудовите възнаграждения на кметовете на населени места. Те са в размер на 1800 лева и 1500 лева в зависимост от големината на населеното място плюс допълнителни начисления за трудов стаж в размер на 1% за всяка прослужена година.


На сесията председателят на ОбС Денислав Захариев увери, че с бюджета за 2024 година ще бъде направено всичко възможно, за да бъдат повишени възнагражденията и на служителите от администрацията. Тъй като възнагражденията на общинските съветници са обвързани с тези на администрацията, а на председателя и на заместник- председателите със заплатата на кмета, Захариев заяви, че при приемането на правилника за работата на ОбС, той и заместниците му ще направят предложение техните заплати да бъдат намалени, за да се намали разликата с възнагражденията на останалите съветници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.