Конфликтът се запали от Министерството на културата и беше изнесен извън сградата на театъра именно от служебния министър, който каза, че в Народния театър има война. Разбира се, че аз съм целта

Свързани новини

02.12.2022 12:20

Аз съм целта: Директорът на Народния театър

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Конфликтът се запали от Министерството на културата и беше изнесен извън сградата на театъра именно от служебния министър, който каза, че в Народния театър има война. Разбира се, че аз съм целта. Не мога да съм маша за лустрация на даден човек. Имам усещането, че Велислав Минеков иска да кадрува в Народния театър. Но един служебен министър не може да кадрува в театър”. Това каза в студиото на „Здравей, България” настоящият директор на Народен театър „Иван Вазов” Васил Василев.

Вчера някои от актьорите изпратиха отворено писмо до културния министър, президента и председателя на парламентарната Комисия по култура и медии с искане проблемите на театъра да се решават само от ръководството. Те подкрепиха действията на директора. Служебният ресорен министър Велислав Минеков обаче изрази съмнение, че актьорите, положили подпис в писмото, са били принудени да го направят от самия Василев. „Такива писма ги изхвърлям в кошчето”, заяви Минеков на брифинг.

Скандалът е предшестван от друг сблъсък между стените на театъра. Режисьорът Александър Морфов застана срещу пиарката на Народния театър Велислава Кръстева с обвинения в политическа пропаганда, след като придружила Ахмед Доган до избирателната секция на втори октомври. „Госпожа Кръстева е пиар на театъра. Това е слугинска длъжност”, заяви Василев. По думите му


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.