Републиканецът изрази предположение, че ако той е бил на власт във Вашингтон по това време, "Путин никога не би нападнал Украйна".

Свързани новини

19.01.2024 17:01

Байдън "не може да преговаря" и подкопава световния авторитет на САЩ: Тръмп

Видян 808 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на САЩ и фаворит на Републиканската партия в надпреварата за Овалния кабинет Доналд Тръмп заяви, че когато е бил президент на САЩ, е поддържал добри работни отношения с руския си колега Владимир Путин и с лидерите на няколко други държави, които Вашингтон смята за противници. Той също така настоя, че до конфликта в Украйна никога не би се стигнало, ако той е бил на този пост вместо Джо Байдън.

Тръмп неведнъж е заявявал, че ще може да сложи край на военните действия между Киев и Москва в рамките на 24 часа, ако отново стане президент. Ръководството на президента Байдън, или липсата на такова, е потопило целия свят в "бъркотия", оплака се той в интервю за Шон Ханити от Fox News в четвъртък. "Имаме най-лошия президент в историята", заяви пред Ханити лидерът на ГП.

Той предположи, че действащият държавен глава на САЩ "не може да събере две изречения" или "да намери пътя си от сцената, когато произнася много кратка реч". Още по-важно е, че според Тръмп президентът Байдън "не може да преговаря", като по този начин подкопава световния авторитет на САЩ.


Републиканецът изрази предположение, че ако той е бил на власт във Вашингтон по това време, "Путин никога не би нападнал Украйна".

"Разбирах се с Путин", обясни той и добави, че "е добре да се разбираш с хора, като Путин и като други". За пореден път претендентът за президент на САЩ продължи да твърди, че е имал "чудесни отношения" с китайския президент Си Дзинпин и със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

За Виктор Орбан, министър-председателя на Унгария, републиканският лидер заяви, че е "много твърд човек, много умен човек, брилянтен човек, много уважаван".

Обръщайки се към поддръжниците си в Де Мойн, Айова, след като постигна рекордна победа на републиканските избори в този щат в понеделник вечерта, Тръмп заяви: "Познавам много добре президента Путин, познавам добре Зеленски. Ще ги доведа, ще го решим много бързо".


Миналия месец американският политик цитира президента Путин, който през септември миналата година е заявил, че "политически мотивираното преследване на политическия съперник на президента Байдън е много добро за Русия, защото показва гнилостта на американската политическа система, която не може да претендира, че учи другите на демокрация".

През последните месеци Тръмп се оказа в центъра на няколко съдебни битки, четири от които доведоха до повдигане на обвинения. Срещу него са повдигнати общо 91 обвинения за престъпления.

Въпреки правните си проблеми той уверено води в надпреварата за републиканската номинация.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион