Свързани новини

26.12.2019 08:43

Българската Коледа събра над 1,9 млн. лв. в подкрепа на болните деца

Видян 1992 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Близо 2 млн. лв. събра тазгодишното 17-о издание на инициативата „Българската Коледа”. Тя е под патронажа на президента. В рамките на концерта в четвъртък, в подкрепа на инициативата са събрани 484 000 лв. от SMS-и, предаде Нова тв.

Графа, Любо Киров и Орлин Горанов бяха малка част от звездите, които излязоха на сцената, за да подкрепят благотворителната кауза. Един от най-малките участници беше пианистът Коко Тодоров, който доказа, че аутизмът и талантът често вървят ръка за ръка.

Призиви за дарения отправиха лекари от цялата страна, артистите от Народния театър и параолимпийците ни.

„Правенето на добро, заражда добро. Българите узряха за дарителство. Това е нещо страхотно, защото който дарява, няма да бъде изоставен в момента, в който той има нужда”, каза проф. Виолета Йотова.

В дарителската сметка на „Българската Коледа” от началото на ноември досега са постъпили близо милион и 400 000 лева. Линиите за обаждания и SMS-и са отворени през цялата година.

„Много ми се иска Коледа да не е само на 25-ти декември, а да е всеки ден. Всеки ден да си помагаме, особено на децата. Те имат нужда от всичко, те имат нужда от нас”, каза певицата Поли Генова.

За своите 17 издания „Българската Коледа” е успяла да събере над 30 милиона лева. През 2018-та година парите бяха близо 2 милиона и половина. С тях вече се подпомогна лечението на 500 болни деца.

Парите от тазгодишното издание на „Българската Коледа” ще отидат за закупуване на високотехнологична медицинска апаратура за ранна диагностика на заболявания.

 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Явор Дачков 26.12.2019 13:39

    Българската коледа” е пошла и цинична политическа халтура, започната от Първанов, чието въображение така и не напусна пернишките села. Може би затова тази “инициатива” е устойчив бг продукт и сега все още го гледаме по телевизора. Долнопробно е да използваш детското нещастие, за да се къпеш в самомнението на благотворител и да експлоатираш чувствата на публиката, както го прави турски сериал. В България има достатъчно пари, за да се помогне на всички деца, които имат нужда и е цинично държавата да използва благотворителността като алиби за собствената си импотентност. От св. Николай Мирликийски- Чудотворец (роден в 270 г. след Христос), християните знаят, че благотворителността е скрита. Знаели са го и апостолите, които са слушали думите на Иисус Христос за дясната ръка, която не трябва да знае какво прави лявата. Показната “благотворителност” е отвратителна, защото използва чуждото нещастие. А когато то е нещастието на дете, нищо не може да я оправдае. Нова тв, Домусчиев, Орлин Горанов, Дони и Нети, лесбийка с татуировки, загрижена за децата и т. н. само правят нещата още по-зле. Чудя се, защо Румен Радев е ок с това.

  • 002 М. Алгафари 26.12.2019 13:36

    Българската Коледа, дарения за Отец Иван, безплатна храна за бедни, дарения за лечение, капачки за кувиьози, лекарства с дарения, да оцелееш, като ровиш в кофите за боклук, да събираш стотинки за да си платиш водата - националното богатство на България, И ВСИЧКО ТОВА, ЗА ДА ИМАШ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СИ КУПИШ БАНАНИ... Да ви имам и "банановата демокрацията"...

  • 001 възмутен 26.12.2019 10:11

    От началото на кампанията, дадено от президента Румен Радев в края на ноември, досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 395 000 лв., a 31 000 лв. са дарени чрез системата ePay."Българската коледа" е СРАМ за българския народ.НЕ МОЖЕ да се събират капачки от бутилки, левчета от бедните, за да се купи апаратура за лечение на децата; да се плати НАЛОЖИТЕЛНОТО ЛЕЧЕНИЕ на децата-бъдещето на тази страна, и в същото време бибитко да дава 571 милиона лева без обществена поръчка за нЕкакъФ Очастък от нЕква мЪгиСтРАЛА.Г-н Президент,използвайте правомощията си , за да сложите КРАЙ на това очеизвадно безобразие.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

На дневен ред ще бъде съотношението между труда и почивката

На дневен ред ще бъде съотношението между труда и