Участник в Биг Брадър, подозиран за афинитет към определени вещества, е новият шеф на държавния ВиК холдинг. ПП назначи за бордовик на бездънната яма за народна пара Кирил Симеонов, който е един от отцепниците, „напазарувани” по думите на депутат от Промяната от ИТН, за да не падне кабинета Петков – Нинова миналото лято
01/02

Свързани новини

18.09.2023 13:38

БигБрадър-ец оглави ВиК холдинга насред потопи с 1 млрд.лв. в него

Видян 4803 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Участник в Биг Брадър, подозиран за афинитет към определени вещества, е новият шеф на държавния ВиК холдинг. ПП назначи за бордовик на бездънната яма за народна пара Кирил Симеонов, който е един от отцепниците, „напазарувани” по думите на депутат от Промяната от ИТН, за да не падне кабинета Петков – Нинова миналото лято.


Забавното е, че „пазарът” в този казус може да е станал през койни – знае се колко близка е криптопирамидата Нексо до ПП, а техният курс, по ирония на съдбата, падна наполовина баш в деня на пазаруването.



Сега Симеонов, който няма нищо общо с ВиК сектора, който ще трябва да бъде управляван професионално във време на потопи, получава компенсация и, че не беше избран в никой от двете листи на ППДБ, в които беше включен за предателството си към Слави.


Величественото назначение е дело не на кого да е, а лично на Министър ГБС Андрей Цеков, който действа по логиката „и погрешен е всеки нов ход”, откакто е поел регионалното развитие и благоустройството. Бившият директор на ГлавБОлгарСтрой по времето на строителството на Турски поток, срещу който сега уж се бори като министър, върна ин-хаус поръчките, борбата с които уж беше кауза на ПП поне предизборно. Защо – защото се крадели много пари, което той „спря”, като индексира кражбите с 30% за сметка на данъкоплатеца.


И докато всички са се взрели в пътното строителство, където новият министър засега пусна 2 поръчки, едната от които за 160 млн.лв. към фирма от кръга на ДПС, във ВиК холдинга има много повече пари. Хазната наля 1 млрд. лв. в касата на кухото държавно дружество, а дейността на дружеството е само да харчи, както неотдавна писахме.


Българският ВиК Холдинг ЕАД, създаден през 2020 с 1 млрд.лв. пари на данъкоплатците според неокончателния годишен отчет за 2022 г. е раздал над 100 млн.лв. заеми на ВиК дружествата и е спечелил от лихви (които са на хартия и никога няма да събере, и някой ден ще прави преоценки) 1, 919 млн.лв. Единствените му други приходи за годината са 23 хил.лв., от които 18 хил.лв. са от наеми. От какво са другите 5 хил.лв. не е ясно. Обаче е раздал за заплати на 49-е си служители 2, 017 млн.лв. или средна заплата от 3 430 лв./месец.


Сега те рязко ще скочат, понеже един борд вече е разделен на 2 – Управителен и Надзорен съвет.


„Връщането на двустепенната форма на управление цели да се оптимизира работата във ВиК сектора и да засили проектите за модернизация на ВиК мрежата и инфраструктурата, да реализира редица големи водни проекти, с които да се подобри качеството на предлаганите услуги за гражданите, се казва в съобщението на МРРБ. Оттам уточняват, че промените се очаква да подпомогнат ВиК операторите при реализацията на проектите им с европейско финансиране и да допринесат за финансовото оздравяване на ВиК дружествата от структурата на ВиК Холдинга.


Ведомството допълва, че разчита експертите от Надзорният съвет и Управителния съвет на Български ВиК холдинг да направят в спешен порядък анализ на реалното състояние на 24-те дъщерни дружества и да предложат мерки за финансово оздравяване на ВиК операторите, за да заработи ВиК Холдингът като инвестиционно дружество, което подпомага проекти за модернизацията на ВиК инфраструктурата.


В превод това означава: спешно да се похарчат едни големи пари. При това, съвсем случайно, баш преди избори.


И понеже веднага ще излязат с обяснението как Кирил Симеонов и друг един 33-годишен бордовик от новата смяна деятели на ППДБ са страшни професионалисти като всички кадри на управляващите, тъй като БигБрадърецът има диплома от третокласен американски университет, в задачата се пита: кой велик борсов играч и мега образован „меринджей” има зор за държавна работа, а не се реализира в областта на финансите, която биографично описва като своя стихия.

Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Куранага Стана 18.09.2023 21:17

    И тоя ли либи кура повеке от леба?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог