Посъветвали

Свързани новини

30.08.2023 11:49

Божков може да е бил посъветван от САЩ да не се прибира: Правосъдие за всеки

Видян 1142 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Може да се образува дело за търговия с влияние", каза представителят на "Правосъдие за всеки"

„Не мога да кажа екстрадиран ли е Васил Божков или доброволно се е прибрал в страната. Това трябва да установят българските власти и да покажат съдебния акт, ако той е екстрадиран, ако има такъв документ”. Това заяви адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки” в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Прокуратурата неофициално потвърждаваше, че има такъв съдебен акт, по-късно се разбра, че е уважено искане за екстрадиция, но не се показва съдебният акт, защото той се постановява от генералния съд в Абу Даби. Ако няма такъв съдебен акт, тогава по-достоверно започва да изглежда това, което твърдят адвокатите на Божков, че той е получил съгласие да се прибере в България. Като издирван с червена бюлетина на Интерпол трябва да има съгласие”, поясни Величков.

По думите му без съдебен акт няма как да има екстрадиция.

Запитан дали е имало забрана Божков да се прибере в България и от САЩ, адвокатът каза, че не е възможно да има намеса на трета страна. Според него Божков може доброволно да е сътрудничал на САЩ за изясняване на положението и физическите констатации за включване в списъка „Магнитски”. Може да е бил посъветван, че миналата година не е подходящо да се прибира в България, предполага юристът.

Засега дело за корупция не се води. Има три досъдебни производства, по едно от тях е взета мярка „задържане под стража”.

Величков каза, че може да се образува дело за търговия с влияние. „Тук ще си проличи до колко нещата, които пишеше в своя Фейсбук ще се превърнат в досъдебни производства и ще си проличи до колко компетентните прокурори искат да се стигне до ефективно разследване и правосъдие”, допълни представителят на „Правосъдие за всеки”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион