Местна коалиция "БСП за България" няма да има представители в срещата, организирана от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община на 28-ми декември, четвъртък. В официална позиция общинските съветници от групата на социалистите в СОС заявяват, че тази среща има за цел да подготви Сглобката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столична община.

Свързани новини

28.12.2023 10:12

БСП бойкотира Сглобката в София

Видян 776 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Местна коалиция "БСП за България" няма да има представители в срещата, организирана от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера в Столичната община на 28-ми декември, четвъртък. В официална позиция общинските съветници от групата на социалистите в СОС заявяват, че тази среща има за цел да подготви Сглобката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столичната община.

"През последните четиридесет дни групата на МК "БСП за България", единствена в СОС, показа отговорност и разум като участва в преговорите, инициирани от първата политическа сила ПП-ДБ-СС, конструктивно, професионално и с конкретни решения за бъдещето на града ни, пише в позицията на общинските съветници от групата на социалистите. - На двете срещи подробно аргументирахме предложенията си по важните политики и откроихме основните приоритети за работата на СОС, за част от които внесохме и докладите си.


От първия ден заявихме, че разумът и диалогичността трябва да са водещи в политически сложно конфигурирания общински съвет. Трябват работещи решения, които да се реализират от стабилно мнозинство, сформирано на основата на общи принципи и политики, в интерес на гражданите на София, но и при съобразяване с "червените линии", които избирателите са поставили на всяка от политическите формации".

В позицията си съветниците от групата на МК "БСП за България" отбелязват, че, за съжаление, тези срещи не са дали очаквания резултат. "А твърдо заявената ни позиция за запазване на културно-историческото наследство беше грубо погазена от управляващите държавата, чието представителство е най-многобройно и в Столична община, пишат те. - Всички ние носим политическа отговорност пред избирателите си за изпълнение на обещанията в предизборните си програми. Управлението не може да бъде индулгенция за погазването им. Затова ние прекратихме преговорите с ПП-ДБ-СС след незаконното и варварско унищожаване на Паметника на Съветската армия. За нас е ясно, а и за повечето софиянци, че водещо през последните седмици беше не желанието за преодоляване на кризата в СОС, не благосъстоянието на града, а втвърдяването на Сглобката и пренасянето й в управлението на София. Двете най-големи групи - на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - очевидно подготвят възпроизвеждането на некоалицията в Столична община".

Общинските съветници от групата на социалистите в СОС смятат, че организираната от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера среща на 28 декември 2023 г., четвъртък, цели точно това. "А ние ще продължим да работим конструктивно, разумно и отговорно за града и за хората в него", категорични са те в позицията си.


Ето и цялата позиция на общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България:


ПОЗИЦИЯ

на

групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС


ОТНОСНО: Отправената покана до представените в СОС политически формации от страна на общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера.


През последните четиридесет дни групата на МК "БСП за България", единствена в СОС, показа отговорност и разум като участва в преговорите, инициирани от първата политическа сила ПП-ДБ-СС, конструктивно, професионално и с конкретни решения за бъдещето на града ни. На двете срещи подробно аргументирахме предложенията си по важните политики и откроихме основните приоритети за работата на СОС, за част от които внесохме и докладите си. От първия ден заявихме, че разумът и диалогичността трябва да са водещи в политически сложно конфигурирания общински съвет. Трябват работещи решения, които да се реализират от стабилно мнозинство, сформирано на основата на общи принципи и политики, в интерес на гражданите на София, но и при съобразяване с "червените линии", които избирателите са поставили на всяка от политическите формации.

За съжаление, срещите не дадоха очаквания резултат, а заявената ни позиция за запазване на културно-историческото наследство беше грубо погазена от управляващите държавата, чието представителство е най-многобройно в Столична община.

Всички ние носим политическа отговорност пред избирателите си за изпълнение на обещанията в предизборните си програми. Управлението не може да бъде индулгенция за погазването им. Затова ние прекратихме преговорите с ПП-ДБ-СС след незаконното и варварско унищожаване на Паметника на Съветската армия. За нас е ясно, а и за повечето софиянци, че водещо през последните седмици беше не желанието за преодоляване на кризата в СОС, не благосъстоянието на града, а втвърдяването на Сглобката и пренасянето й в управлението на София.

Двете най-големи групи - на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - очевидно подготвят възпроизвеждането на некоалицията в Столична община. В този смисъл смятаме, че организираната от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера среща на 28 декември 2023 г., четвъртък, цели точно това - да постави началото на бъдеща Сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столична община.

По тази причина групата на МК "БСП за България" няма да изпрати представители на тази среща.

Ние, от МК "БСП за България", ще продължим да работим конструктивно, разумно и отговорно за града и за хората.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително