Лъжа е, че Асен Василев не е имал намерение да продава държавна земя, тъй като е лесно проверимо по документи, че това дори е обсъждано в Земеделската комисия на парламента. Оттам и от Агрокамарата са шашнати от думите на финансовия министър, който обвини президента във „фалшиви новини” във връзка с казуса.

Свързани новини

29.11.2023 16:39

Да, Ас. Василев иска да продаде на безценица земя, която носи 90М лв. годишно: Агрокомисията на НС

Видян 2084 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лъжа е, че Асен Василев не е имал намерение да продава държавна земя, тъй като е лесно проверимо по документи, че това дори е обсъждано в Земеделската комисия на парламента. Оттам и от Агрокамарата са шашнати от думите на финансовия министър, който обвини президента във „фалшиви новини” във връзка с казуса.


Още по-страшното е, че той се готви да продаде на безценица въпросните 700 000 дка, които носят годишна рента от 90 млн.лв. на държавата – т.е. на хазната, за която той уж се грижи. При предвидената от него цена от 340 000 000 лв., парите се избиват само от рентата за няма и 4 години. Което прави сделката на Василев още по-скандална.
И цитираната вече с половин уста от депутатите от ПП възможност аферата да не се осъществи през 2004, а „чак” през 2025 г. не променя този факт.


Финансови анализатори коментираха, че самото влизане на подобни новини в публичното говорене веднага отслабва позициите на страната на световните пазари – това пък значи по-високи лихви, т.е. по-високи разходи по заемите за всеки български данъкоплатец, поради понижено доверие, след като сме стигнали до там да си разпродаваме земите като Украйна. От което спекуалантите печелят, а дали не и някои по върховете у нас?


 Радостина Тонева


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 29.11.2023 23:29

    700 хиляди декара не са 1/5 от дпф, а около 1/2, дори да не се каже почти всички земеделски земи. В земеделието има няколко човека, които искат да продадат земите, за това е представена и тази невярна информация, че представляват само 1/5 от дпф. Да се провери кой изготви и подписа писмото и под чие давление и ще стане интересно

  • 003 Anonimen 29.11.2023 18:48

    не случайно това архитектче от ПП иска да заграби жилищата на хората, те си имат план как да ни съсипят и унищожат, докато младите се наркоманизират, трепят се по мачове като последни глупаци

  • 002 Anonimen 29.11.2023 18:44

    в северна България вече продават декар за по три бона, така евреите изкупиха земята на заспалите палестинци и сега ги гонят с огън и жупел от земите им. Тук ще изкупят земите ни, а после ще ни нахлузат такива данъци за жилищата ни, че ще ни принудят да ги продаваме и под наем, това чака всеки супер прост народ, зает с грижи само по футбола и занимаващ се с кражби,мода, манекенки, клюки и скандали

  • 001 Anonimen 29.11.2023 18:19

    Да продава земята на дядо си под катуна! Ей за това цигани не трябва да се допускат да управляват държавата ни.

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион