Свързани новини

16.12.2019 17:00

Да бъдат отнети родителските права на майката на починалото дете в Кардам, искат бабата и дядото

Видян 2608 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да бъдат отнети родителските права на майката на починалото в края на октомври дете от Кардам искат неговите баба и дядо, предаде БНР.

Трагедията, за която основната версия е отравяне, доведе до смъртта на 9-годишно момченце, а две от сестрите му бяха настанени в тежко състояние за лечение в болница „Света Марина“ във Варна.

Сигнал в социалните мрежи за семейството от Кардам, което наскоро загуби едното си дете, а други две бяха в тежко състояние, отново насочи вниманието върху опечалените баба и дядо на пет деца. В сигнала се посочва, че майката на децата ги е напуснала и от дни никой няма връзка с нея.

Притеснение сред хората породи изчезването на майката, тъй като от месеци тече благотворителна кампания за помощ на многодетното семейство и съмненията бяха, че Росица Маринова е взела част от парите.

Жената е заминала миналата седмица във вторник за Варна, уж за да вземе документи от болницата, в която се лекуваха две от дъщерите ѝ след трагичния инцидент, за който основната версия е натравяне. От тогава близките й не могат да се свържат с нея, а бабата и дядото на петте деца искат да отнемат родителските ѝ права заради проявявана с години безотговорност като родител.

Майката изчезва с детските надбавки и още 40 лв.

На 10 декември, вторник, майката на пет деца Росица Маринова взема картата, в която се превеждат детските надбавки и още 40 лв. от майка си и заминава към Варна с обяснението, че трябва да вземе документи от болница „Света Марина“, където след натравянето се лекуваха две от дъщерите ѝ. Бабата Стоянка Иванова разказва, че се усъмнила в истинността на думите на дъщеря си, но нямала контрол над действията ѝ.

Стоянка е категорична, че макар и със скромните пари от нейната заплата като социален асистент, децата се гледат с внимание и много грижи. Тя сподели още, че с дядото Живко Иванов ще се борят да получат пълни права над децата, защото повече няма да допуснат те да бъдат жертви на безотговорната си дъщеря.


След трагедията, сполетяла семейството в края на октомври, тяхната съседка Мара Иванова им предостави къщата си в село Кардам, за да живеят в по-добри условия. По думите й децата винаги са чисти, нахранени и получават всички възможни грижи от баба си и дядо си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец