Попитана дали "Има такъв народ" ще подкрепи кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на антикорупционния орган, Митева отговори, че има и други подходящи хора и отказа да обсъжда кандидатури преди да е ясно кои ще са министрите.

Свързани новини

17.07.2022 10:31

Даниел Лорер е подходящ за премиер: Ива Митева

Видян 1653 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако има правителство с третия мандат, то трябва да го оглави представител на "Продължаваме промяната", каза пред Нова телевизия депутатът от "Има такъв народ" и бивш шеф на НС Ива Митева.

Тя описа желания кандидат като балансирана личност, която ще успее да обедини четирите парламентарни групи, която има опит и може да разговаря с всички. Запитана дали доскорошният председател на Народното събрание Никола Минчев отговаря на тези характеристики, отговори със "защо не", но добави, че има и други. Лично мнение на Митева е, че е подходящ сегашният министър на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, който имал опит и знания за поста.

Очаква се в началото на идната седмица президентът Румен Радев да посочи политическата сила, на която да връчи третия мандат за съставяне на правителство след неуспеха на двете най-големи партии в парламента - "Продължаваме промяната" и ГЕРБ. И БСП, и "Има такъв народ", и "Демократична България" са заявили готовност да опитат.

Митева каза, че парламентарната група на "Има такъв народ" ще подкрепи в пленарната зала на първо четене проектозакона за реформиране на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Гласуването се сочи за знаково доколко бъдещото управление ще може да разчита на коалиционните партньори. Едновременно с това Митева разкритикува проекта като "писан на коляно" и настоя за съществени корекции между двете четения. Запитана дали това не означава отлагане, отговори: "Ще го преработим така, че да се изпълни изначалната цел".



Попитана дали "Има такъв народ" ще подкрепи кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на антикорупционния орган, Митева отговори, че има и други подходящи хора и отказа да обсъжда кандидатури преди да е ясно кои ще са министрите.

На въпрос не е ли парадокс това, че "Има такъв народ" се оттегли от управлението заради Северна Македония, а се връща в коалицията в момент, в който парламентът в Скопие одобри т. нар. френско предложение, отговори, че "на този етап можем да бъдем спокойни".


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Тихомир Томов 17.07.2022 20:24

    С любов от Тел Авив и изчезване на всички кинти !

  • 003 Anonimen 17.07.2022 13:27

    Тоя опит ше е фатален за територията. Изборите поне дават надежда, но явно козяците няма да рискуват. Честито дъно дебили, Не отървем ли се от сащ, държавата си отива много скоро. Ако сега няма избори никога няма вече да гласувам. Безсмислено е. А слав излезе педи.

  • 002 ай сиктир 17.07.2022 11:39

    Митева, кажи че не се шегуваш! Между другото защо излъгахте хората, че ще премахнете безплатния паркинг за лимузините и джиповете на нефелните ни алчни 240 депутати, а го оставихте и то тихомълком?

  • 001 Anonimen 17.07.2022 10:46

    Още по-подходящ е Епстийн, и без това сега е айляк и се пече задника някъде по израелските плажове...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое