04.11.2008 09:34

Държавата разменя 5 пъти по-скъпи гори

Видян 1170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неравностойни сделки за размяна на държавни земи с частни площи са реализирани непосредствено след предложеното от правителството вето върху заменките, което предстои да се обсъди от парламента. За това сигнализираха опозиционни депутати, според които размяната на имоти се извършва с цел толериране на представители на едрия бизнес.


Проверка на 19` установи, че със заповед №1820 от 27 октомври Държавна агенция по горите е извършила размяна на 3,148 дка гори и земи от държавния горски фонд (ДГФ) за също толкова голяма площ от горския фонд, който обаче е оценен на 5 пъти по-ниска цена. Докато отстъпения от държавата площ терен представлява „2,156 дка иглолистно насаждение от семенен естествен произход с възраст 60 г. и 0,991 дка иглолистно насаждение от семенен изкуствен произход с възраст 30 г.“, то каква представлява  получената земя и каква е нейната растителност не става ясно от официалното съобщение на ведомството. За нея се споменава само, че  „граничи с иглолистна гора, което благоприятства бъдещо стопанисване“. По този начин обаче излиза, че борове на по 60-годишна възраст се разменят за неизвестно какво. И двата имота са в региона на Държавно горско стопанство – Девин.


Стойността на предлагания имот от частното физическо лице се обаче се оценява на около 3,384,00 лв, докато цената на държавния имот е 15 594,00 лв, което я прави приблизително 5 пъти по-скъпа.


Пред 19` депутатът от ДСБ Евдокия Манева заяви, че при подобни сделки „обикновено се толерират хора, близки до управляващите“. По думите й „основните имотни замени вече са осъществени, затова и правителството реши вече да се заеме с решаването на проблема“.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес творчеството и иновациите ще ви носят успехи на работното място

Днес творчеството и иновациите ще ви носят успехи на