Десетки лувци се приближиха опасно близо до кашалот край плажа Лейтън

Свързани новини

13.12.2023 09:32

Десетки плувци се приближиха опасно близо до кашалот край плажа Лейтън

Видян 609 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Невероятно видео показва как австралийци плуват заедно с гигантски кашалот, след като създанието е забелязано "опасно близо" до брега.  

Плувците на плажа Лейтън, северно от Фримантъл в Пърт, Австралия, се приближават до кита, който се е отклонил в плитките води.

На кадрите се вижда как група любопитни плажуващи се приближават до огромното същество, преди то да успее да изплува обратно в океана.


Морският биолог д-р Натали Синклер заяви, че китът може да е бил изложен на риск от изхвърляне на брега и че поведението му е било "необичайно и опасно".


Тя също така предупреди, че хората трябва да "оставят кита на мира", тъй като плуването в близост до него може да го дезориентира.

"Близостта на хората до кита представлява риск не само за животното, но и за хората, които участват в него", каза тя пред Би Би Си.

Приема се, че китът е заседнал на брега два пъти през последните два дни, последно на плажа на военноморския мемориален парк в Рокингам.

Властите заявиха, че животното, което е дълго повече от 15 метра и тежи над 30 тона, може би е търсело място за почивка.


Марк Къгли, ръководител на крайбрежния район на Лебеда към Министерството на биологичното разнообразие, опазването и атракциите (DBCA), заяви, че може да се наложи да бъде евтаназиран, тъй като не е могъл да се измъкне от пясъчната ивица.

"Ако си почива, не съм сигурен дали наистина може да се измъкне от пясъчната ивица, но предполагам, че през последните два, два и половина дни вероятно е търсил място, където да дойде и да си почине", каза той пред ABC.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

На дневен ред ще бъде съотношението между труда и почивката

На дневен ред ще бъде съотношението между труда и