След огласяването на записа, Слави Трифонов обяви, че прекъсва всякакви преговори.

Свързани новини

25.07.2022 09:24

Днес в 17 ч. трябва да се върне мандатът

Видян 2328 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Както и самият президент подсети БСП в събота, в понеделник в 17 часа изтича законовият срок за връщане на неизпълнения от Корнелия Нинова и свитата й мандат за съставяне на правителство. Румен Радев, за да няма такива, които се правят на неразбрали, цитира дори и решението на Конституционния съд по въпроса, което е ясно, категорично и е задължително за всички.

 Уж юрист, Корнелия Нинова хем каза, че щяла да спази правилата, хем цитира "миналия път, когато държах мандата 11 дни". Преди това тя обяви, че смята да не го дава до 12, а после уточни - дори до 15 август. Припомняме, че според парламентарния правилник, който е със силата на закон, от 1 август НС излиза в лятна ваканция.


Шансовете за съставяне на правителство станаха точно 0, след като в петък вечер изтече запис, който впоследствие източникът Дарик свали, от заседание на групата на ДБ, в което лидерът Христо Иванов прави доста смели коментари за хода на преговорите и за партньорите в коалицията, от който става ясно, че така или иначе кабинет едва ли могат да съставят и текат, противно на медийните им изявления, пазарлъци за министри.


Той определи като "бухалка" КПКОНПИ, която тази власт се сети да променя едва на падане, та се хвана за тоя въпрос като за последна сламка. След огласяването на записа, Слави Трифонов обяви, че прекъсва всякакви преговори.


Само напомняме, че след като наричаха него и партията му мафия, за което той заведе и съдебни дела срещу тях,  изведнъж партньорите му от падналото правителство - свалено с първия в историята ни успешен вот на недоверие, отново го поканиха на масата. Така смисъл от протакането на връщането на мандата няма нито за Нинова, нито за когото и да било, освен точене на средства за някой ден или седмица в повече и удължаване на срока на работа в администрацията на играещите ролята на бухалки партийни калинки - само червените назначения само за половин година са повече от 400.


Радостина Тонева


 
© Булфото


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 25.07.2022 17:44

    002, фани единия, удари другия.Цигански папалюги държава не могат да управляват. Ромската биволица да удари един кьочек и да върви на майната си.

  • 002 Коко 25.07.2022 17:00

    Дали е виновна "биволицата" или пинокио. Преценете сами, ако сте обективни. Май пинокио се размириса.

  • 001 Anonimen 25.07.2022 13:39

    Девизът на тази дърта крушовишка биволица, а и на всички комунисти е " Кръв повръщам, власт не връщам"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак