Свързани новини

09.01.2017 15:55

Дончо Барбалов: Приходите на София ще бъдат с 26 млн. лв. повече

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очакваните приходи от данъци и такси в Столичната община ще бъдат 620 млн. лв., а като цяло бюджетът на София, в сравнение с миналогодишния в частта собствени приходи, ще бъде с 26 млн. лв. повече, без да бъдат увеличавани данъците и таксата смет, съобщи първият зам.-кмет по финанси на Столичната община Дончо Барбалов пред Bloomberg TV Bulgaria. Той обясни, че по-високите приходи идват от по-добра събираемост и от добро развитие в данъка при възмездно придобиване на недвижими имоти.



През 2016 г. имахме сериозно раздвижване в пазара на недвижими имоти, като за тази година предвиждаме с 14,3 млн. лева повече от този приходоизточник, каза още той и допълни, че очаква добър приход от данъка на таксиметровите превози, който се въведе за първи път тази година. Той е категоричен, че е създадена добра организация и се очаква 100% събираемост.



Зам.-кметът информира, че проектобюджетът на общината в окончателния си вариант е в размер на 1,265 млрд. лв., като 401 млн. лв. е капиталовата програма за 2017 г. Барбалов обясни, че зимното поддържане не е само въпрос на пари, но и на организация и контрол върху работата на почистващите фирми.



На този етап не може да се каже дали зимата ще излезе по-скъпа на Столична община, но не очакваме затруднения, коментира още Барбалов. По думите му, в края на миналата година са одобрени оперативните планове за зимно почистване и предвидените средства са 20 млн. лв.  Очаква се те да бъдат достатъчни, за да може да се почисти града, а ако останат средства от почистването през зимата, то те ще бъдат пренасочени за почистване през лятото, категоричен е той.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион