Джо Байдън

Свързани новини

13.11.2023 12:36

Едва 14% от американците смятат, че са по-добре финансово при управлението на Джо Байдън

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едва 14% от американските гласоподаватели вярват, че са по-добре финансово сега, отколкото когато Джо Байдън встъпи в длъжност, което е пореден сигнал, че икономическите резултати от управлението на настоящия президент могат да подкопаят перспективите му за преизбиране догодина, съобщава "Файненшъл таймс".

Анкета установи, че почти 70% от гласоподавателите смятат, че икономическата политика на Байдън или е навредила на икономиката на САЩ, или не е имала въздействие, като 33% пък вярват, че политиката на президента е "навредила много на икономиката“. Само 26% посочват, че неговата политика им е помогнала.

Новото месечно проучване, проведено за "Файненшъл таймс" и Ross School of Business към Мичиганския университет, е стреми да проследи как икономическите настроения влияят на надпреварата за Белия дом. През 1980 г. републиканецът Роналд Рейгън попита гласоподавателите дали са по-добре, отколкото са били четири години по-рано, подготвяйки основата за неговата убедителна победа над действащия демократ Джими Картър.

Подобно проучване, проведено за финансово издание преди четири години, показа, че повечето американци смятат, че не са подобрили финансовото си състояние при тогавашния президент Доналд Тръмп, но техният песимизъм беше далеч по-слабо изразен. В навечерието на президентските избори през ноември 2019 г. само 35% от гласоподавателите вярваха, че са по-добре при Тръмп, докато 31 процента казаха, че са по-зле.

Новите резултати от социологическото проучване показват, че инфлацията продължава да замъглява усилията на кампанията на Байдън да убеди избирателите в "Байдъномиката", стратегията на президента за обновяване на индустриалния сектор на страната и обръщане на годините на стагнация на заплатите на средната класа.

Запитани какъв е източникът на най-големия им финансов стрес, 82% от анкетираните казаха, че цените са увеличени. Три четвърти от анкетираните пък посочиха, че нарастващите цени представляват най-сериозната заплаха за икономиката на САЩ през следващите шест месеца.

В отговор на инфлационния натиск 65% от гласоподавателите казаха, че са намалили несъществените разходи като ваканциите или храненето навън, докато 52% посочиха, че са намалили разходите за храна или други ежедневни нужди.

Негативната гледна точка за икономическите резултати на Белия дом идва въпреки рекордния растеж на работните места и почти трите години на икономическа експанзия при Джо Байдън. Политическите съюзници на президента вярват, че гласоподавателите все още могат да бъдат спечелени, тъй като кампанията се разгаря и все повече американци проучват внимателно постиженията му.

Повече от половината от анкетираните - 52 процента - казаха, че са чували "малко" или "нищо" за това какво прави президентът, за да се опита да подобри икономиката.

Анкетата на FT-Michigan Ross идва след няколко други национални проучвания, които показват, че Байдън би загубил от Тръмп в хипотетичен двубой на общите избори.

Проучването също така установи, че само 40% от регистрираните гласоподаватели са заявили, че одобряват работата на Байдън, докато 59 процента не го одобряват. Още по-малък дял, или 36%, казват, че одобряват неговото управление на икономиката, докато 61 процента не го одобряват.

Проучването е проведено онлайн от стратезите на демократите Democratic strategists Global Strategy Group и републиканската социологическа фирма North Star Opinion Research между 2 и 7 ноември. То отразява мненията на 1004 регистрирани избиратели в цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

дева