Директорът на ОД на МВР увери епископ Евлогий, че в района на манастира ще бъдат командировани достатъчно сили и средства

Свързани новини

14.08.2023 14:59

Екипи на полицията и жандармерията ще охраняват района на Рилския манастир за Голяма Богородица

Видян 592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мерки за сигурност по време на големия християнския празник Свето Успение Богородично обсъдиха директорът на полицията в Кюстендил старши комисар Светослав Григоров, областният управител Александър Пандурски и игуменът на Рилската света обител Адрианополският епископ Евлогий, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Срещата е била в Рилския манастир по покана на игумена на манастира. Епископ Евлогий каза, че през летния сезон интересът към Рилския манастир е засилен и твърде често се оказва проблемно паркирането в района, когато трафикът се засилва. Той призова за засилване на мерките за спокойното протичане на празника Свето Успение Богородично утре, информират от полицията.

Директорът на ОД на МВР увери епископ Евлогий, че в района на манастира ще бъдат командировани достатъчно сили и средства, за да се улеснят както миряните и гостите, така и домакините. По време на срещата гостите се запознаха на място и с възможностите за паркиране в районите на Бачкова чешма и Кирилова поляна.

Набелязани са конкретни задачи относно дейността на служителите от полицията, жандармерията и осъществяването на пътния контрол. Изпратено е и писмо до Община Рила за оказване на съдействие при почистването на района около манастира и местата, които ще посетят миряните и гостите.

Областният управител акцентира върху рисковете от пожари, а игуменът напомни, че има заповед, която забранява паленето на огньове на територията на Природен парк "Рилски манастир". Ще бъде засилен контролът и по това направление, като абсолютно е забранено паленето на огнища, съобщиха още от полицията.

Директорът на полицията увери, че до края на натоварения сезон и по време на предстоящите за Рилския манастир празници ще има засилено полицейско присъствие, за да не се допускат инциденти и нарушения на реда.


Източник: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв