Свързани новини

29.01.2019 17:00

Ето писмото на АПИ до бензиностанциите за спирането на е-винетките

Видян 7146 пъти | Коментари 0
Гласували 9 рейтинг: 4.1111
много слаба слаба добра много добра страхотна


Виждате е-писмото, изпратено от АПИ чрез главния експерт в отдел Тол, дирекция Пътни такси и разрешителни до всички големи вериги бензиностанции, за спиране на монтажа на терминали – т.е. ето как държавата сама саботира пускането на услугата. От него личат две неща.
Първо, договорката на АПИ с обединяващата големите играчи Българска петролна и газова асоциация „на последната среща”, т.е. договорките са регулярни и всичко се прави в името на монополистите. Ето защо, въпреки че шофьорите пищяха, а сроковете на изпълнителите на системата текат, от бензиностанциите мълчаха. Защото печелеха много пари от нарочното блокиране на работата.
Второто е датата – 16,39 ч. 21 минути преди изтичането на работното време на 20 декември, четвъртък – последния пълен работен ден на миналата година. Което се доказва
и от написаното, че работата ще започне едва на 02.01.2019 г., въпреки че работни дни са 21 декември, 27, 28 и 31 декември. През тези 2 седмици бездействие шофьорите да си късат нервите, означава волята на АПИ.
Интересно е да се види, че 2 от адресите са на Шел, чиято шефка е съпруга на финансовия бос на държавната АПИ (човек на министъра с 4-те апартамента Владислав Горанов). От останалите вериги:Петрол, ОМВ, Еко и т.н. има по един получател.
Третото е оправданието: „заради лошото време”. Странно е, че в този и следващите дни до края на същата седмица температурите през деня са между -3 и 0 градуса – доста приятни за зимата, ясно, няма валежи, а мъгли и образуване на леден филм има само в сутрешните часове и то в отделни райони. В други температурите достигат положителни стойности.
Истинската причина вече я знаете от вчерашната ни публикация по темата, която АПИ не желае да коментира точно 2 седмици – мълчание в знак на съгласие. Причината е, че Агенция Пътна инфраструктура е приела изпълнение на преброителната система Лима при над ¾ незаконни пилони за уредите, а и я е платила с европейски пари.



Според 19 минути е време за оставки и следствие.


 


630 025 са продадените е-винетки за 45,2 млн.лв. Най-много - тройно над всеки от предишните от 01.01. са продадени на 28 януари,когато стартираха публикациите на 19 минути, които разкриха престъпното бездействие и пречене на АПИ, която саботира услугата, и Агенцията трескаво се опитва да компенсира народното изоставане в работата си. „Късно е, либе, за китка”, чакат се оставки!


 


Имената в документа не се четат заради изискванията на закона за GDPR.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог