Проверки на регионалното министерство показват масово липса на асфалт при новоремонтираните пътища.

Свързани новини

28.02.2023 09:30

Европейската прокуратура проверява ремонта на Графа: Шишков

Видян 773 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската прокуратура е изискала от МРРБ цялата документация по образуваната проверка на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". Това заяви в "Денят започва" министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Проверката на европейските прокурори е започнала преди месец и половина - два.

    "Направихме проверки във връзка с плащането на европейските средства, които трябва да бъдат изплатени на Столична община. Знаете, че резултатите на част от тези проверки не бяха добри - например, кръстовището с ул. "Иван Шишман", има и пропадания на места. Проверките на европейската прокуратура са свързани с начина, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства – как е извършен ремонтът и дали са спазени всички правила", поясни той.

В момента МРРБ и Столична община работят по мерки за отстраняване на проблемите при ремонта на центъра на София. Министър Шишков напомни, че ремонтните дейности все още са в гаранция и строителите могат да възстановят пропуските.

Проверки на регионалното министерство показват масово липса на асфалт при новоремонтираните пътища.

"Рекордьор" е отсечката на АМ "Хемус" от София до Яна, където при заложен по проект 28 см асфалт са установени 18 см и 21 см. настилка. На АМ „Марица“, на лот, построен от италиански строител, при 30 см асфалт по проект, е установена настилка с дебелина между 23-24 см., посочи Иван Шишков.

    "Липсват сантиметри асфалт по пътищата. Това е проблем, свързан с периода на последните 8-10 години, а не с един строеж. Този период вече го наричам строителна бутафория. Проверките се налага да ги правим с МВР, защото резултатите от проверките вече започват да не ни изненадват. За съжаление, на всяка проверка липсват слоеве асфалт. На "Хемус", освен липсващия асфалт, има и други проблеми, твърде много шлака, например, което поставя въпроса откъде е докарана – Кремиковци е наблизо...", каза още Иван Шишков.

Цялата преписка за незаконно строителство, констатирано от МРРБ, е входирана в МВР, заяви още регионалният министър. Сред незаконните обекти са още язовир "Тополово 2", водопроводът, който свързва Перник със София и пътя Югово - Лъки, където има неукрепена скала, поясни той.

На АМ "Тракия" най-лошо е състоянието на отсечката между Стара Загора и Нова Загора. В момента се изготвя документация за извършването на основен ремонт там.

Нарушения са установени и при строежа на рамките за тол системата като от 300 рамки не повече от 70 имат разрешение за строеж, каза още Иван Шишков. Той допусна, че и в този случай може да се намеси европейската прокуратура, тъй като става въпрос за средства от ЕС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ресто на кебапчетата 28.02.2023 10:18

    На крадливата и корумпирана Фандъкова, предана аверка на мутрата в далаверите, настъпват интересни и напрегнати времена

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите си задачи

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите